Skønhedsguide: Gør din krop klar til sommerferien Se relaterede produkter

Skønhedsguide: Gør din krop klar til sommerferien

Det er vigtigt at forkæle sig selv. Sommeren står for døren, og din krop har brug for et skønhedstjek. Her får du gode råd til sunde lokker, solklar hud og velplejede hænder og fødder.

Din krop fortjener den bedste pleje, for du skal have den i lang tid. Derfor er det vigtigt, at du giver dig selv tid til skønhed og forkælelse. Sommeren bliver bare lidt rarere, når du kan stikke dine velplejede fusser i dine sandaler og smøre solcreme på din bløde, solklare hud.

Denne skønhedsguide sikrer, at du bliver sommerferieklar fra top til tå.

Hårkur er godt for lokkerne

De fleste vasker deres hår med en god shampoo og slutter af med en balsam, der beskytter og plejer håret. Men faktisk er det vigtigt, at du også bruger en god hårkur i dit hår en gang imellem. Især når dit hår skal udsættes for solens stråler i sommermånederne.

En god hårkur kan udføre mirakler på dit udpinte hår. Når du bruger hårkur, kan du blandt andet forebygge spaltede spidser eller reparere dit skadede hår. Samtidig kan hårkuren give dit hår glans og gøre det blødt.

>> Gå på opdagelse i apotekets produkter til håret her.

Velplejede negle i sommerfarver

Vi bruger vores hænder hver dag, og de bliver udsat for håndvask og håndsprit, som kan udtørre dem. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at give dine hænder den bedste pleje.
Håndpleje behøver ikke at være besværligt:

  1. Fjern eventuelle neglelakrester fra dine negle med en god neglelakfjerner. Find her >>

  2. Vask dine hænder. Fil og klip dine negle i den ønskede form. Find her >>

  3. Smør både hænder og neglebånd ind i en fed og fugtgivende håndcreme. Lad den sidde lidt, så den trænger godt ind i huden og gør dine hænder fugtige og bløde. Find håndcremen her >>

  4. Afslut med et lag neglelak i en smart sommerfarve.

>> Find de rette produkter til dine hænder her.

Solklar hud med scrub og creme

Huden er dit største organ med mange forskellige funktioner. Eksempelvis beskytter huden dig mod skadelige påvirkninger fra slag og sollys. Derfor er det vigtigt, at du husker at pleje din hud, så den bliver ved med at beskytte dig.

Hudpleje er særligt vigtigt, når vi udsætter huden for solens varme stråler.

Den vigtigste beskyttelse for din hud er selvfølgelig solcreme. Men før du smører dig ind i solfaktor 20, 30 eller 50 er det en god idé at gøre din hud klar til solstrålerne med en god bodyscrub. Når du bruger en bodyscrub, fjerner du de døde hudceller, så din hud bliver blødere og mere smidig. Afslut gerne din behandling med en god fugtighedscreme, så din hud ikke tørrer ud, men forbliver velplejet.

Når du har brugt hele dagen i den steghede sol, er det vigtigt, at du belønner din hud med en god omgang aftersun. Aftersun giver din hud fugt, plejer den og sørger for, at huden bevarer sin beskyttende funktion.

>> Se vores udvalg af produkter til din solklare hud her.

Fodpleje til fusserne

Selvom dine fødder er pakket væk i et par smarte støvler eller sneakers det meste af året, må du ikke glemme din fodpleje. Det er bedst for dine fødder, hvis fodplejerutinen sker i løbet af hele året og ikke blot, når du skal stikke fødderne i dine nye sandaler.

Vi er som regel gode til hver dag at rense og smøre vores hænder ind i håndcreme. Men det er mindst lige så vigtigt, at du vasker og plejer dine fødder med creme hver dag. For det er hårdt for dine fødder at bære rundt på dig hele dagen.

Derfor er det en god idé at skabe en daglig rutine for din fodpleje:

  1. Vask dine fødder med vand og mild sæbe hver dag. Sørg for at tørre dine fødder godt, også mellem tæerne, så der ikke danner sig fugt. Find mild sæbe her >>

  2. Brug en fodfil til at file den hårde hud af dine hæle og fodballer. Find den favorit fodfil her >>

  3. Smør dine fødder ind i en god fodcreme, som giver fugt og plejer huden. Find her >>

  4. Påfør et lag neglelak på hver tånegl i sommerens modefarve.

>> Du kan finde et bredt udvalg af produkter til fodpleje her.

Kilder: netdoktor.dk og apotekets.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen