Hold huden sund med aktiv hudpleje Se relaterede produkter

 

Hold huden sund med aktiv hudpleje

Hele året rundt er det vigtigt at pleje din hud, men efterår og vinter udfordrer huden i særlig grad. Huden bliver påvirket af kulde, manglende sollys og lav fugtighed i luften, hvilket resulterer i, at huden udtørres. Det er derfor afgørende at tilføre huden fedt- og fugtholdige cremer til de udsatte steder på kroppen.

– Vores hud er en levende organisme, som har brug for at blive plejet og passet med forskellige produkter passende til forskellige steder på kroppen. Hvis vi ikke er opmærksomme på den basale hudpleje, så kan der komme revner i huden, skældannelse på hænderne eller kløe som følge af indtørret hud, fortæller apotekspersonalet.

På apoteket giver efterår og vinter traditionelt en stigende efterspørgsel på de plejende produkter, der tilfører huden fedt og fugt. Huden har nemlig godt af løbende at blive vedligeholdt, så den forbliver en naturlig barriere mod vejrets påvirkninger, indtrængende bakterier, kemikalier og andre fremmede stoffer.

Naturlige hudlipider

De såkaldte naturlige hudlipider (fedtstoffer) har en vigtig funktion. Hudlipiderne sørger for at forbinde kroppens hudceller, der ligger som "perler på en snor" i huden. Fedtstofferne er vigtige for at bevare fugtigheden i huden og for at opretholde hudens naturlige barrierefunktion – udtørringen sker i takt med at fedtstofferne forsvinder.

Aktiv hudpleje hjælper

For allergikonsulent Annemarie Yde-Andersen er aktiv hudpleje et væsentligt element i vores individuelle sundhedstilstand og et område, hvor vi kan opleve et mærkbart og synligt resultat af indsatsen:

– Huden afspejler i høj grad, hvordan vi har det med os selv, og om vi gør noget aktivt for at bevare huden ren, sund og funktionsdygtig. Vi kan selv gøre en stor forskel ved at være bevidste om vores egen hudtype og om hvilken pleje, der passer bedst til vores hud. Huden er på denne vis et personligt visitkort over for omverdenen.

Sæsonprodukter til huden

For Annemarie Yde-Andersen er en sund og velfungerende hud et resultat af en aktiv indsats med relevante sæsonprodukter til forskellige steder på kroppen:

– Om efteråret og vinteren skal vi være ekstra opmærksomme på vores ansigt, hænder, underben og fødder. Det er udsatte steder på kroppen, hvor kulden for alvor kan bide, og hvor der skal tilføres godt med fugt og fedt fra eksempelvis cremer, læbecremer eller vaskeolier.

Apropos vask opfordrer Annemarie Yde-Andersen til, at man holder et vågent øje med de midler, man bruger i hverdagen til bad og håndvask. Hun anbefaler, at man vælger skånsom sæbe, shampoo og vaskeolie med en hudvenlig ph-værdi – og at man generelt bruger hudplejeprodukter uden parfumer og unødvendige tilsætningsstoffer:

– Vi skal passe godt på vores hud og vælge plejende produkter uden problematiske indholdsstoffer som for eksempel parfume. Det er altid en god idé at kigge efter Astma-Allergi Danmarks blå krans eller Svane-mærkede produkter, som ikke må have ingredienser, der står på EUs liste over stoffer mistænkt for at være skadelige, slutter Annemarie Yde-Andersen fra Allergikonsulenten.

Alt til hudpleje på apoteket

På apoteket kan du altid hente gode råd og vejledning om de rette hudplejeprodukter, der passer til netop din hudtype, alder og situation:

– På apoteket tilbyder vi en række produkter, der gør det nemmere for din hud at komme godt gennem efterår og vinter. Vi har en bred vifte af gode hudplejeprodukter – lige fra cremer, læbecremer og til vaskeolier – med forskellige fedtprocenter og uden parfume, konserveringsmidler og farvestoffer, hvis det er det, man har brug for, udtaler apotekspersonalet.

Vil du vide mere? Kontakt dit lokale apotek.

Gode råd til aktiv hudpleje

• Tag kortvarige bade, undgå for varmt vand og spar på sæben
• Vælg sæbe, vaskeolie, shampoo og cremer med hudvenlig ph-værdi
• Brug ekstra fede, plejende cremer hele vinterhalvåret
• Vær ekstra opmærksom på at smøre kinder og andre udsatte områder
• Brug handsker, når det er koldt udenfor
• Drik rigeligt vand i løbet af dagen
• Spis sund og varieret kost

Kilder: www.netdoktor.dk, www.sundhedsguiden.dk og www.sundhed.dk

 

 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen