Hudpleje til mænd – derfor er det vigtigt Se relaterede produkter

Hudpleje til mænd – derfor er det vigtigt

Er du én af de mange mænd, der døjer med tør og irriteret eller uren og fedtet hud i ansigtet? Du er ikke den eneste, og heldigvis kan du komme langt med en effektiv hudplejerutine. Her får du 4 gode råd til, hvordan du opnår en sundere og mere velplejet hud.

”Alt sådan noget med cremer, lotions og serum, det er ikke for rigtige mænd”.

Er det sådan, du tænker? – så kan du godt tro om igen, for en god hudplejerutine er overordentlig vigtig, også for mænd, hvis du gerne vil passe på dig selv og bevare et attraktivt ydre også i alderdommen.

Huden er vores største organ, og vi skal passe godt på den, uanset køn. For mange mænd kan det måske være forbundet med et vist tabu at gå op i selvpleje, men du gør dig selv en bjørnetjeneste ved ikke at passe ordentligt på din hud.

Når du tilfører fugt og vitaminer til din hud, handler det ikke kun om at få den til at se bedre og yngre ud. Det hjælper også med at holde huden sund samt at beskytte den mod sygdomme og varige hudproblemer. Her får du apotekerens bedste tips til hudpleje for mænd:

     1. Fugt, fugt og atter fugt

Mænd og kvinders ansigtshud er forskellig på flere forskellige parametre, og derfor kræver det på nogle punkter også forskellige hudplejeprodukter. Fælles for begge køn er dog, at huden har brug for en masse fugt i form af en god hudcreme.

Særligt om vinteren trænger huden til ekstra fugt, og her anbefaler vi, at du bruger en god, fed creme, særligt på hænder og i ansigtet, som er ekstra udsatte områder i den kolde vind. Er du én af de mange mænd, der døjer med meget tør hud, er det desuden en god idé at bruge en lotion hele året rundt. Har du brug for råd og vejledning om hudpleje som mand, er du altid velkommen til at spørge på dit lokale apotek.​

     2. Beskyt dig mod solens stråler

Ah, der er nu ikke noget som solens varme stråler, der kan lokke os udenfor på en varm sommerdag – eller en knitrende frostklar vinterdag for den sags skyld.

Udover at være en kær ven af mange, er solens stråler dog også en rigtig farlig fjende for vores hud. Beskytter du dig ikke ordentligt, kan du ende med varige skader på huden eller i værste fald forskellige stadier af hudkræft.

UV-indekset afgør, hvornår vi skal bruge solfaktor, og er du under danske himmelstrøg, betyder det, at du som huskeregel skal bruge solcreme fra april til september i tidsrummet klokken 12-15. Kræftens Bekæmpelse anbefaler en faktor 15 i Danmark, og en faktor 30-50 når du rejser sydpå. Men det afhænger af din hudtype, UV-indekset og hvordan din hud reagerer på solens stråler. Er du i tvivl, så spørg på apoteket.

     3. En god hudplejerutine for at undgå fedtet hud

På nogle parametre er det absolut en fordel at være mand, når det kommer til hudens aldringsproces. Testosteronstimulering gør nemlig huden tykkere, hvilket betyder, at mænds hud er cirka 20% tykkere end kvinders. Derudover indeholder den mere kollagen, som holder huden stram og ung, og det gør, at de gængse aldringstegn typisk optræder lidt senere hos mænd end hos kvinder.

>> Læs mere om hudens aldring her

Til gengæld vil mænd oftere få bumser og hudorme, fordi deres hud er mere fedtet end kvinders. Derudover er hudens porrer større hos mænd. En sund rutine med hudrens, eksfoliering og fugt vil derfor for mange mænds vedkommende være en god idé, hvis du ønsker at holde huden sund og forebygge udbrud.

>> Se udvalget af hudplejeserier til mænd her

     4. Husk hudpleje ved barbering

Den mest åbenlyse forskel på mænd og kvinders hud er naturligvis, at mænd har en langt større og kraftigere hårvækst i ansigtet og en højere talgproduktion. Den daglige barbering kræver det rette udstyr, og foruden en god skraber eller trimmer, er det vigtigt, at du bruger aftershave for at mindske irritation af huden efterfølgende. 

Barbering er en hård omgang for huden, som kan blive synligt irriteret. Dens barriere bliver nemmere nedsat, hvilket kan forårsage et fugttab og dermed tør og skallende hud i ansigtet. Det kan både være generede og give kosmetiske gener. Derfor er det vigtigt at pleje din hud med fugt efter barbering.

>> Læs også om udslæt i ansigtet her

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen