Rød og blusset hud? Se relaterede produkter

Rødme i ansigtet og blussende hud?

Er din hud begyndt at blusse og slå ud? Så kan det være hudsygdommen rosacea, der ligger bag.

Rosacea er en hudsygdom, der giver røde pletter eller plamager i ansigtet, og som oftest rammer kvinder i 30-50 års alderen med lys hud. Lidelsen har forskellige stadier og udtryk. Det første tegn på Rosacea er ofte en øget tendens til blussende kinder og rødme i ansigtet. For eksempel kan varme, kulde, vind eller regn få kinderne til at blusse op.

Det samme kan alkohol, sollys, visse fødevarer og følelsesmæssige påvirkninger. Du kan opleve varmefølelse og svie i huden og bliver måske rød i ansigtet af hudplejeprodukter, du før har kunnet tåle. Det er individuelt, hvilke kosmetiske produkter, man reagerer på, og hvordan Rosacea i øvrigt udvikler sig.

Rosacea kan udvikle sig med kløe, tørhed, karsprængninger, bumselignende betændelsestilstande, røde knopper og permanent rødmen i ansigtet. Der vil ikke være hudorme. Det kan være en psykisk belastende sygdom, fordi den giver synlige, røde udslæt i ansigtet. Tal derfor med din læge om en behandling, hvis du har rosacea, eller har mistanke om det.

Hudpleje-produkter ved Rosacea

Vær særlig omhyggelig, når du vælger hudpleje- og kosmetiske produkter, hvis du har Rosacea. Undgå skintonic, sæber med høj pH-værdi og produkter med sodium lauryl sulfat. For nogle kan der også være hjælp at hente i helt enkle hudplejeprodukter uden parfume og konservering. Prøv dig frem. Der findes hudplejeserier specielt til hud med rosacea.

Det er også vigtigt, at du beskytter ansigtet mod sollys med en solcreme med høj faktor - især når forårssolen og sommersolen er fremme. Mange oplever netop en forværring af rosacea på denne årstid. På apoteket står vi klar til at hjælpe dig med at finde hudpleje, der passer til din hud.

>> Find alle solcremer her

Hudlægens anbefalinger mod Rosacea:

  1. Undgå stærk varme og kulde
  2. Undgå alkohol
  3. Undgå stærkt krydret mad
  4. Brug altid solbeskyttelse udendørs
  5. Vælg skånsom hudpleje

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen