Hjælp tør hud Se relaterede produkter

Hjælp tør hud

Din hud indeholder fra naturens hånd en række beskyttende fedtstoffer. Når det bliver koldt, bliver din hud dog dårligere til at producere sine beskyttende stoffer, som også får en mindre smørende effekt i kulde. Skru derfor op for fedtprocenten i din hudpleje i den kolde tid. Ikke mindst hvis du lider af tør og sart hud med eksem.

Særligt om vinteren kan din hud blive tør og måske kløende. Det skyldes, at den opvarmede luft indendørs og den kolde luft udendørs ofte er temmelig tør og derfor trækker fugt ud af din hud. Samtidig er huden ikke så god til selv at producere sine beskyttende fedtstoffer i den kolde tid. De naturlige hudfedtstoffer har desuden en tykkere og mindre smørende konsistens, når det er koldt.

  • Har du tør hud, så skru op for fedtprocenten i din hudpleje og smør dig ofte
  • Fedtprocenterne i hudpleje varierer. Lotions indeholder 13-15 % fedt, fugtighedscremer 20-50 % fedt, fedtcremer 50-80 % og salver helt op til 100 % fedt
  • Foruden varierende fedtprocenter kan der også være forskel på typen af fedtstoffer i cremer, og hvordan de virker på din hud. Hudidentiske fedtstoffer vil ofte optages bedre. Prøv dig frem

Ikke bare årstiden, men også din alder kan gøre huden mere tør. Det sker, fordi huden med tiden bliver tyndere, får et mindre vandindhold og bliver dårligere til at producere sine beskyttende fedtstoffer. Særligt hvis din huds fedtbarriere, som ellers skal lægge låg på huden og dens vandindhold, ikke er intakt, bliver din hud udtørret. Måske er det både tiden og årstiden at skifte til en creme med et andet fedtindhold. Spørg på dit apotek om pleje af tør hud.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen