Se relaterede produkter

Din hud og din alder

Ansigtshuden skifter behov efter din alder og hudtype. Børn, unge og voksne kræver forskellig pleje.

Et lille barns hud har andre udfordringer end unge og voksnes. Hos små er det typisk irritation, eksem og tørhed, der plager. Sart barnehud skal derfor have basal pleje fra en creme med hudidentiske fedtstoffer. Eksemhud har typisk en nedsat produktion af hudfedtstoffer og behøver hjælp fra en creme, der kan opretholde hudens naturlige beskyttelsesbarriere. Ikke mindst tørre, røde barnekinder skal plejes. Tør madrester af ansigtet efter hvert måltid, og smør bagefter med en creme. Brug produkter uden parfume og med så få indholdsstoffer som muligt.

Når teenageårene sætter ind, opstår der andre behov. Nu begynder ansigtshuden at producere mere talg og får derfor behov for at blive renset med mere end bare vand. Typisk begynder piger også at bruge make-up, som skal renses af før sengetid. Selv om huden bliver mere fedtet og uren, må du aldrig være hårdhændet. Vær nænsom, og vælg en mild rens og pleje specielt til din hudtype. Brug ansigtsrens eller -vask morgen og aften, og slut af med en lotion eller creme, som ikke stopper porerne til.

Anderledes bliver det igen, når du bliver voksen og ældes. Der kommer rynker og linjer til, og huden bliver mere tynd og måske tør og sart. Også nu skal hudplejen justeres. Har du sart hud, så hold dig til cremer beregnet til dette. Har du normal hud, så har du et stort udvalg af cremer, der modarbejder tidens tand i netop den alder, du har. Ingen kan udrette mirakler, men en hud, der får, hvad den har brug for, vil altid se pænere ud end hud, der er præget af dårlige vaner. Husk derfor at passe godt på huden livet igennem med pleje og sund levevis.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen