Får voksne virkelig bumser? Se relaterede produkter

Kan voksne få bumser?

Det er mest unge, der får bumser, men voksne kan også få problemet. Man mener, at det kan skyldes ændringer i hormonudskillelsen ved stress, menstruation og overgangsalder.

Selv om du ikke havde uren hud som ung, kan du godt opleve at få bumser som voksen. Især hvis du er en travl kvinde, der er påvirket af stress. Man mener, at stresstilstande kan få kroppen til at udskille flere mandlige kønshormoner, som især kvinders hud er følsom over for, og som får huden til at producere ekstra talg. Ændringer i hormonerne op til menstruation og omkring overgangsalderen kan også spille ind på huden. Når huden producerer for meget talg, kan det give fedtet hud, bumser og hudorme - ligesom hos teenagere, hvor hormonpåvirkninger præger huden.

Hvad kan du gøre?

Uanset din alder, så er behandlingen den samme. Det vil sige niks pille, og rens og plej din hud morgen og aften med milde, oliefri hudplejeprodukter som Aco Spotless. Vær blid og undlad at gnubbe. En hård hånd vil kun forværre problemet. Det er en ærlig sag, at du også som voksen kan blive psykisk påvirket af en hudlidelse i ansigtet. Udvikler problemet sig til mere end bare skinnende hud og en bums i ny og næ, så tal med din læge om mulighederne for behandling. Er der er tale om hudlidelsen akne, kan du ikke rense og pleje dig fra problemet. Vær opmærksom på, at bumser også kan optræde ved hudlidelsen rosacea. Her vil der ikke være hudorme, men en udpræget tendens til ansigtsrødmen.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen