Tør og sprukken hud? Se relaterede produkter

 

 

Tør og sprukken hud?

Vil du passe ekstra godt på tørre og udsatte hudområder, så tænk på to ting: fedtindholdet i din creme og din sæbes pH-værdi. Sprukken hud og tørre pletter skal have særlig pleje.

En del mennesker har en dårlig hudbarriere med for få hudfedtstoffer. Det kan for eksempel skyldes eksem, som øger risikoen for, at huden bliver tør og sprukken. Hudens barriere bliver så at sige utæt, og der sker en øget fordampning af vand fra huden. Når huden bliver meget tør, kan den også lettere blive irriteret, fordi stoffer udefra kan trænge ind. Har du tør eller måske ligefrem sprukken hud nogle steder, så har du brug for ekstra pleje fra en creme med et højt fedtindhold. Der findes specialcremer til meget tør og vanskelig hud, som kan styrke og beskytte din hudbarriere. Brug dem på tørre kinder, sprukne læber, tørre skinneben eller knastørre hænder med revner. Du kan også smøre dem på en forkølelsesnæse, der er tør og slidt af at blive pudset.

Hvis du lider af tør hud, så hold dig til hudvenlige sæber med et højt indhold af fugtighedsbevarende stoffer. Bruger du skrappe sæber, så fjerner du for mange af din huds egne beskyttende fedtstoffer. Vælg for eksempel en mild sæbe med en lav surhedsgrad (lav pH) og mælkesyre. I din huds yderste lag har du et naturligt indhold af mælkesyre, som holder hudens overflade let sur og bidrager til at bevare fugtighed, elasticitet og et værn mod uønskede bakterier. En sur sæbe er derfor særlig skånsom, fordi den respekterer din huds naturligt lave surhedsgrad i stedet for at forstyrre den. Vil du vide mere om pleje af tør problemhud, så spørg bare os på dit apotek.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen