Styr på penge, papirer – og pillepas – til din næste udenlandsrejse? Se relaterede produkter

Styr på penge, papirer – og pillepas – til din næste udenlandsrejse?

Tager du daglig medicin, der indeholder sløvende eller euforiserende stoffer? Så skal du huske pillepasset, inden du pakker din medicin ned i toilettasken og drager mod lufthavnen. Det kan nemlig godt skabe problemer, hvis du ikke kan bevise, at din medicin er til eget forbrug.

Kufferten er pakket med solcreme, gode bøger og badetøj, og snart kan du læne dig tilbage i liggestolen under varmere himmelstrøg. Men du når måske ikke meget længere end til sikkerhedskontrollen i lufthavnen, hvis ikke du har husket pillepasset.

Pillepasset er dokumentation på, at medicinen du medbringer, er til eget brug og ikke med henblik på videresalg.

Hvilken type medicin skal der et pillepas til?

Betyder det så, at du ikke kan medbringe noget som helst medicin, uden at sikkerhedsscanneren i lufthavnen begynder at bippe? Nej, det gør det ikke. Du må f.eks. gerne medbringe alt fra astmamedicin, gigtmedicin og hjertemedicin – til hormoner, hudmidler og infektionsmedicin på rejsen.

Dér, hvor pillepasset bliver nødvendigt, er ved fragt af medicin, der indeholder stoffer, som påvirker nervesystemet og kan virke euforiserende. Det gælder både håndkøbs- og receptpligtig medicin og inkluderer blandt andet sovemedicin, stærke smertestillende og beroligende midler.

Der kan forekomme medicin, som ikke står på listen, men som man alligevel kan få en medicinattest til. Er du i tvivl, så spørg din læge eller på apoteket.

Hvilke lande kræver pillepas?

Pillepasset kaldes officielt en Schengen-attest, da den kan anvendes i Schengen-landene, som dækker over Norge, Island og EU-landene – (minus Storbritannien og Irland). Disse lande er forpligtede til at anerkende pillepas som gyldig legitimation for, at din medbragte medicin er til eget brug.

Rejser du derimod uden for Schengen-landene, så er sagen en anden. For lande uden for Schengen-området fastlægger nemlig egne regler for indførsel af medicin, og du bliver derfor nødt til at kontakte det pågældende lands ambassade/repræsentation i Danmark for at høre, hvilken dokumentation der kræves det enkelte sted, når det kommer til at bringe medicin med på rejsen.

Hvem udsteder pillepasset?

Har du ikke anskaffet dig et pillepas til din euforiserende medicin endnu, bør turen gå til apoteket, inden den går mod lufthavnen. Det er nemlig apotekerne, der udsteder pillepasset. Af hensyn til dokumentation for lægemidlet er det en fordel, hvis du henvender dig på apoteket, hvor du har købt eller planlægger at købe medicinen.

Pillepasset er gratis og udstedes for rejsens længde. Har du brug for at medbringe medicin til mere end 30 dage, skal du dog kontakte rejselandets ambassade/repræsentation i Danmark.

Kilde: MagasinetHelse

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen