Hold et højt aktivitetsniveau uden skader Se relaterede produkter

Hold et højt aktivitetsniveau uden skader

Selvom sommer rimer på liggestole og strandtid, er det en god idé ikke at lade de varmere temperaturer blive til en tiltrængt sovepude. Men hvordan giver du din krop de bedste forudsætninger med vitaminer og kosttilskud? – Vi guider dig her, ligesom du også får tips til skadesforebyggelse- og behandling.

Om sommeren foregår rigtig mange af vores aktiviteter udendørs, og det er positivt. De varmere temperaturer og flere solskinstimer har nemlig en sund effekt på vores humør og overskud, og det er en god idé at ride på den bølge og holde et højt aktivitetsniveau sommeren igennem.

Når du holder dig i gang, har det mange positive gevinster for din krop. Det øger dit energiniveau, forbedrer din almentilstand, ligesom fysisk aktivitet også kan forebygge en lang række livsstilssygdomme.

Men når din krop skal yde sit ypperste, hvordan hjælper du den så bedst muligt på vej? Et af svarene er at give den de optimale betingelser med de korrekte vitaminer og kosttilskud.

Vitaminer og kosttilskud om sommeren

D-vitaminer, B-vitaminer, C-vitaminer, E-vitaminer, A-vitaminer og B12. Bare rolig, du er ikke den eneste, der kan blive forvirret over det store udbud. For hvilke præparater er et absolut minimum for at holde din krop sund og rask, og hvilke er gode, hvis du ønsker at give din krop et ekstra boost?

Vigtigst af alt er, at du spiser sundt og varieret og følger de syv kostråd. Gør du det, har du som udgangspunkt ikke behov for at supplere yderligere. Det kan dog være svært at spise sig til de rette mængder, og får du ikke spist fed fisk to gange om ugen og 600 g. frugt og grønt hver dag, så er det en rigtig god idé at spæde op med fiskeolie eller C-vitamin.

Hvis du vil være dækket ind, kan det være en god idé at tage en multivitamin dagligt. Det sikrer den rette kombination af vitaminer og mineraler og styrker blandt andet dit immunforsvar.

Lider du af træthed, nedsat muskelkraft og forringet appetit, kan det også være tegn på vitaminmangel. Spørg personalet på apoteket, de står klar til at hjælpe dig. 

Se udvalget af vitaminer og mineraler her

Sådan behandler du bedst en skade

Det kan være svært at holde den fysiske aktivitet ved lige, hvis kroppen ikke fungerer optimalt. Har du lavet et uheldigt vrid, døjer du med en gammel skade, eller brokker knæet sig, når du tager løbeskoene på?

Det er vigtigt ikke at give fuld gas, hvis din krop siger fra. Start med let træning og husk altid opvarmning og udstrækning, som er afgørende for en god opstart og restitutionsproces.
Læs mere om, hvordan du kommer i form uden skader.

Døjer du med svage led eller en gammel skade, er det afgørende, at du belaster området mindst muligt, når du bevæger dig. På apoteket kan du finde støttebind til knæ, fod, ankel og håndled samt sportstape og kinesiologtape. Alle produkter yder god støtte og kan bruges i perioder, hvor du oplever smerte.

Sådan bruger du tigerbalsam

Når du bruger din krop, er det vigtigt, at du husker at restituere i løbet af dagen. Oplever du ofte ømme muskler og led, kan det desuden være en god idé at massere en tigerbalsam eller varmecreme direkte på de ømme områder.

Den varmegivende effekt lindrer ømhed i muskler, led, ryg, skuldre og nakke, ligesom tigerbalsam også kan være et effektfuldt middel mod en øm og stiv kontorryg.

I perioder med udpræget smerte og ømhed, anbefales det at påføre cremen 2-3 gange dagligt. Massér i langsomme, dybe bevægelser balsammen eller varmecremen direkte på det ømme område og bliv ved, indtil det er trængt helt ind i huden. Gentag behandlingen, indtil musklerne føles bløde og smidige igen.

Alle har behov for vitaminer og mineraler. Nogle får nok via kosten, mens andre har et behov for at supplere med multivitamin. Sundhedsstyrelsen anbefaler alle børn og voksne et dagligt tilskud af D-vitamin i perioden oktober-april. Personer over 70 år anbefales et dagligt tilskud af calcium og D-vitamin, det samme gælder børn med mælkeallergi. Gravide skal dagligt indtage af folsyre, jern og calcium. Du kan læse mere her, og ellers er du altid velkommen til at spørge på apoteket.

Ja, for nogle personer er det. Men du skal være opmærksom på, at der er mange forskellige multivitaminer på markedet, og de har forskelligt indhold. Har du et særligt behov for vitamintilskud, vil det ofte være nødvendigt at tage det ved siden af en multivitaminpille.

Ja, det kan du. På apoteket finder du udover sportstape også kinesiologtape, samt støttebind der lindrer og aflaster områder som knæ, ankel, fod og håndled.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen