Få bedre forståelse og effektive behandlingsmetoder til at bekæmpe bumser Se relaterede produkter

Få bedre forståelse og effektive behandlingsmetoder til at bekæmpe bumser

Hvorfor får jeg bumser?

Bumser er mere almindeligt hos teenagere end voksne, grundet de hormonelle ændringer, der opstår i puberteten. Desværre spiller gener også en rolle. Hvis en eller begge dine forældre havde mange bumser i teenageårene, er risikoen stor for, at du også får bumser. Andre faktorer, der kan resultere i bumser, er stress, manglende motion, for lidt søvn og dårlige spisevaner.

Hvad er en bums?

En bums er en betændt talgkirtel, der kan være rød, hævet og smertefuld. Bumser kan være forårsaget af overdreven talgproduktion og porer, der er tilstoppet med olie, snavs og bakterier.

Hvad er forskellen mellem en bums og en hudorm?

Hudorme opstår, når porerne er tilstoppede, enten af ​​gamle hudceller eller talg. En poremaske kan være åben eller lukket og dermed hvid eller sort. Mange tror, ​​at hudormen har fået sin farve, fordi den indeholder snavs, men det er ikke sandt. De sorte pigmenter opstår, når den åbne hudorm udsættes for solens UV-lys og oxideres med ilt.

En bums er på den anden side simpelthen en betændt pore. Almindelig teenager akne vises som små gule eller røde udslæt, der normalt er i ansigtet, brystet eller ryggen. De kan føle sig ømme, men heler normalt uden ar.

Hvordan dannes bumser, og er det muligt at forhindre dem i overhovedet at opstå?

En rød prik. Et ømt punkt under huden. Eller en hvid hudorm, der pludselig dukkede op som ud af ingenting. Livet for en bums kan begynde på flere forskellige måder, ligesom de kan fortsætte med at vokse og udvikle sig på forskellige måder. Nogle bumser forsvinder lige så hurtigt, som de dukkede op, andre vokser sig større og kan også, hvis uheldet er ude, udvikle sig til betændte cyster. Faktisk kan en bums begynde at dannes flere uger, nogle gange måneder, før den vises på huden.

Langt de fleste bumser opstår, når hvide eller sorte hudorme bliver betændte og tilstopper porerne, hvilket skaber et miljø for bakterier at trives i. Det, sammen med en overproduktion af talg, får hudormen til at blive inficeret og en bums til at danne.

Hvordan opstår hudorme?

Hudorme kommer, når talgkirtlerne producerer for meget olie, eller talg, så der er et overskud i poren. Olien begynder derefter at samle sig inde i poren, mens døde hudceller tilsættes og blandes med den overskydende olie. Poren bliver blokeret og en hudorm begynder at dukke op.

Hvad kan jeg gøre for at holde urenheder og bumser væk?

Når porerne er frie for ophobede døde hudceller, bliver det betydeligt vanskeligere for hudorme og bumser at dannes. Derfor er det en god idé at bruge hudplejeprodukter, der renser porerne i dybden, gerne med den eksfolierende ingrediens salicylsyre, hvis du vil holde urenheder og bumser væk.

>> Udforsk ansigtspleje mod urenheder

Forebyg bumser

Udover at følge en omhyggelig hudplejerutine, er der også andre ting, du kan gøre i din hverdag for at forebygge urenheder:

  • Sørg derfor for at skifte til et rent pudebetræk ofte. Dit pudebetræk kan være snavset og fyldt med bakterier, som kan være med til at give bumser.
  • Mobiltelefonen er også en snavset kilde til bakterier, der trænger til regelmæssig rengøring.
  • Bruger du makeup, bør du investere i produkter der ikke tilstopper porerne.

Nogle bumser forsvinder hurtigt, mens andre bumser bliver store og meget røde.

Når bumsen er kommet

Når bumser begynder at dukke op, er det en god idé at vælge hudplejeprodukter, der både bremser deres fremgang og virker beroligende og afbalancerende på hud, der er i oprør. En camouflerende bumsebehandling hjælper også med at tørre pletter ud, før de (forhåbentlig) bliver større.

For at huden kan komme sig efter infektionen, har din hud brug for hjælp til at genopbygge og styrke sin beskyttende barriere i form af fugtgivende produkter. Ønsker du at forebygge fremkomsten af ​​nye bumser, kan en behandlingsaknecreme også være en god investering, da den hjælper huden med at genoprette sin naturlige pH-balance, virker beskyttende og forhindrer fremkomsten af ​​ny akne.

>> Produkter særligt velegnet mod bumser

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen