Vinter gør huden tør Se relaterede produkter

Vinter giver dig tør hud

Har du tendens til tør hud, så kan du især mærke det, når temperaturen falder ude, og når du skruer op for varmen inde. Hjælp din hud med en federe creme.

Nogle mærker det på huden, så snart frosten sætter ind. Huden bliver stram, tør og får let ved at udvikle irritation og kløe. Det skyldes, at kold luft ikke kan indeholde så meget vand som varm luft. Og når luften er tør, så udtørrer den huden. Når det er koldt udenfor, skruer vi samtidig op for radiatorerne indenfor. Det skaber et tørt og varmt indeklima, som også trækker fugt ud af huden. Din hud bliver især ramt af tørke, hvis dens fedtbarriere - som ellers skal lægge låg på hudens naturlige vandindhold - ikke er intakt. Derfor kan du nedsætte risikoen for udtørring ved at styrke din huds barriere med ekstra fedtstoffer fra en creme. Jo mere tør din hud er, des federe creme skal du vælge. Hold øje med fedtprocenten på emballagen, når du vælger creme - eller få hjælp til at vælge rigtigt på dit apotek.

Når du har brug for at skrue op for fedtprocenten om vinteren, så skyldes det også en anden ting. Om vinteren er huden nemlig ikke så god til selv at producere sine naturligt beskyttende fedtstoffer. Fedtstofferne har samtidig en tykkere og mindre smørende konsistens, når det er koldt. Hvorfor produktionen er nedsat, ved man ikke. Men mange andre processer i kroppen nedsættes også ved lavere temperaturer. Du kan supplere de naturlige hudfedtstoffer - som blandt andet består af ceramider, kolesterol og frie fedtsyre - ved at vælge en creme med hudidentiske fedtstoffer. De hjælper din hud med at bevare sin smidighed og naturlige beskyttelse mod udtørring.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen