Undgå bøvlet – få dosispakket medicin på apoteket Se relaterede produkter

Undgå bøvlet – få dosispakket medicin på apoteket

Det kan være svært at holde styr på den daglige medicin. Men med datomærkede dosispakker fra dit apotek får du korrekt vejledning og dosering, så du undgår risiko for fejlmedicinering.

En af de sundhedsydelser, du kan få fra dit apotek, er dosispakket medicin. For det kan være svært at holde styr på den daglige dosis, hvis du tager flere forskellige slags medicin på flere forskellige tidspunkter i løbet af dagen.

Med dosispakket medicin leveres din bestilling praktisk pakket i datomærkede poser, som gør det let og gennemskueligt, hvornår medicinen skal tages. Udover at give dig ro i hverdagen, gør dosispakket medicin det også lettere for dine pårørende at holde styr på doseringen, hvis de skal hjælpe dig. 

Fordelene er mange ved dosispakket medicin

Når du modtager din bestilling, får du medicin til 14 dage i små, separate poser, der sidder sammen i en dosisrulle. Alle poser er tydeligt mærket med navn, CPR-nummer og vejledning. Hver pose indeholder den medicin, du skal tage på et givent tidspunkt i løbet af dagen, eksempelvis morgen, middag og aften.

Al statistik og erfaring viser, at dosispakket medicin blandt andet giver dig bedre overblik, nedsætter risiko for fejlmedicinering og giver dig et større overskud og tryghed i hverdagen.

Hvad koster dosispakket medicin?

Kunne du tænke dig at få din medicin dosispakket fremover, kan du enten tage fat i din læge eller dit lokale apotek. De vil udover konkret vejledning også kunne hjælpe dig med, om du kan få tilskud til din dosispakning.

Du betaler stykprisen for de lægemidler, der er i din dosisrulle. Som med alt andet medicin pakker apoteket det billigste præparat, medmindre du har særlige ønsker eller behov om andet. Dosispakket medicin kommer med et lovpligtigt gebyr, der blandt andet dækker de forhøjede sikkerhedsprocedurer under selve pakningen, som skal sikre din sikkerhed.

Priserne på medicin skifter hele tiden, fordi de er afhængig af patenter, patentudløb og konkurrencen på markedet. Men apoteket er altid forpligtet til at udlevere det billigste præparat, så du får den bedste pris.

>> Læs mere om medicinpriser.

Lad os hjælpe dig

Dosispakket medicin er en del af apotekets sundhedsydelser, som blandt andet også inkluderer genordinering af visse typer lægemidler. Så står du og mangler en del af din faste medicin, kan en særlig uddannet behandlerfarmaceut hjælpe dig med at forny din recept. Der er en række lovgivningsmæssige forudsætninger, der skal være opfyldt, men vi hjælper, hvis vi kan. 

Apotekerne udbyder en lang række forskellige sundhedsydelser såsom hjælp til patienter med astma/KOL, tilbud om rygestop og oprydning i medicinskabet.

Du er altid velkommen til at tage fat i os og benytte dig af vores mange gode tilbud og ydelser. Vi står klar til at hjælpe dig. 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen