Tiden ændrer din hudtype Se relaterede produkter

Din hudtype ændres med tiden

Din hudtype ændrer sig med tiden. Det handler ikke kun om, at der kommer rynker til. Din huds tykkelse, fugtbalance og sensitivitet forandres også.

Selv om du engang har fået sat navn på din hudtype, er det ikke sikkert resultatet stadig gælder. De biologiske processer, hudens tykkelse og celleaktiviteten i din hud ændrer sig med tiden. Huden bliver tyndere og dårligere til at binde væske og producere sine nødvendige fedtstoffer. En hudanalyse kan fastslå din hudtype, men du kan også se og føle dig frem.

Overproduktion af talg

Bumser og hudorme opstår i porerne, når talg og døde hudceller stopper porerne til. Din hud har et blankt udseende og kan have grove porer.

Med årene bliver hudens biologiske rytme en anden, og din hud kan udvikle sig til at blive tør. Tør hud føles stram og kan virke sart. Manglen på fugt kan også føre til fine tørhedslinjer og tydeligere rynker.

Din hud kan også blive sensitiv med årene. Sensitiv hud har tendens til at blive rød og føles varm og brændende. Huden reagerer let på forkert hudpleje og måske også på kulde, blæst, stress og sol. Du kan rødme og få en svidende fornemmelse i huden efter hudpleje.

Uanset hvilken hudtype, du har, er det vigtigt, at du kender den, så du kan vælge den rigtige hudpleje. Tag en snak med os på dit apotek, hvis du er i tvivl.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen