Sommertips til intimpleje Se relaterede produkter

 

 

Sommertips til intimpleje

Når det er er sommer, er det højsæson for badning, bikini og swimmingpools. Er du kvinde, så pas godt på den naturlige balance, og brug altid en mild intimsæbe til intimområdet. Vær også omhyggelig med hygiejnen før og efter intimbarbering.

De færreste kvinder vasker sig i ansigtet med almindelig sæbe. Derimod vælger mange en almindelig sæbe eller bodyshampoo til intimområdet - og det selv om huden her er mere sart end i ansigtet. Det kan give ubalance og irritation, fordi almindelig sæbe eller bodyshampoo kan forstyrre den naturlige pH-balance og fjerne de beskyttende hudfedtstoffer. Ikke mindst i sommertiden skal du passe godt på huden og slimhinderne i intimområdet. Sommeren udsætter dit underliv for lidt af hvert. Det kan være havvand, swimmingpools, tamponer, vådt badetøj, intimbarbering og spabade, som sætter balancen på en prøve. Det kan også være et blomstrende sexliv, der griber ind.

>> Få gode råd til intimbarbering 

En god balance i intimområdet har et surt miljø med en lav pH omkring 3,8-4,2 og en rig tilstedeværelse af mælkesyrebakterier i vagina. Almindelige sæber, hyppig sex og badning kan påvirke balancen. Det samme kan p-piller, antibiotika og menstruation. Vil du beskytte den naturlige balance, så brug kun en sæbe specielt til intimområdet. Den indeholder mælkesyre og har en pH, som svarer til den naturligt lave pH i intimområdet. Vask dig en gang dagligt, og suppler med intimservietter, hvis du har yderligere behov for at blive frisket op - for eksempel på en strandtur, festival, udflugt eller rejse. Brug også en mild og beskyttende barbergel, når du barberer dig. Barbering i intimområdet kan give små rifter og øge risikoen for hudinfektioner. Når du barberer dig, skraber du lidt af huden og gør den mere åben for bakterier. Det er derfor en god idé, at du vaske huden med en intimsæbe før og efter barbering. Det nedsætter risikoen for irritation og infektioner.

Hvis det naturlige miljø i vagina forskubber sig, kan du anvende kapsler med mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterierne producerer mælkesyre, som holder pH-værdien lav og beskytter mod vækst af svampe og uønskede bakterier. Hvis bakteriefloraen i vagina er forskubbet, og du har, hvad man kalder bakteriel ubalance, vil du typisk opleve øget tyndt farvet udflåd, lugt af fisk og let kløe. Du kan dog genoprette balancen med en kur med mælkesyrebakterier. Er der derimod tale om en svampeinfektion, kan du ikke behandle med mælkesyrebakterier. Du har da brug for et svampemiddel. Tal gerne med din læge eller spørg på dit apotek.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen