Intimbarbering er en hårfin balance Se relaterede produkterIntimbarbering er en hårfin balance

Inden længe banker feriesæsonen på døren. Allerede nu kan kvinder og mænd godt begynde at øve sig med den personlige intimbarbering for at nå frem til den rette bikinilinje eller badebukselinje.

Væk med kønsbehåringen

Et stigende antal kvinder og mænd barberer sig i den intime zone. Følelsen af at være en attraktiv, sexet og velplejet partner spiller ind i denne sammenhæng og trods de fysiske gener som eksempelvis irritabel hud er intimbarbering og det trimmede look for alvor kommet på mode.

Flere gange ugentligt

En analyse viser, at hele 87% af danske kvinder mellem 15-45 år jævnligt barbarer deres kønsbehåring*. Samme analyse viser, at intimbarberingen foregår meget hyppigt - og eksempelvis at over en tredjedel af de adspurgte faktisk fjerner kønsbehåringen 3-4 gange ugentligt.

Følsom hud forneden

I takt med udbredelsen af intimbarberingen er der kommet fokus på huden. Huden i den intime zone er nemlig meget følsom. 75% af de adspurgte fra analysen oplever, at de altid eller nogle gange oplever irriteret hud som følge af intimbarberingen, der som oftest foregår med en skraber kombineret med vand, sæbe, skum eller gel*.

Mange forskellige gener

Andre gener ved intimbarbering kan være rifter, indgroede hår, røde knopper eller en bakteriel ubalance i underlivet. Huden omkring de intime områder er sart og kræver derfor særlig forsigtighed under barberingen og plejende behandling efterfølgende, så man tåler den regelmæssige rutine med skraberen.

Husk rene redskaber

Netop skraberen er et vigtigt redskab i denne forbindelse. Faktisk bruger hele 93% en skraber til formålet, og ud af disse bruger 42% barberskum eller barbergel*. Det gælder om at bruge rene, nye og skarpe barberblade og gode plejemidler, som mindsker risikoen for gener.

Hold hygiejnen højt

For de fleste mennesker sker der ikke noget ved at fjerne kønsbehåringen, hvis man følger de enkle spilleregler, bruger de rette redskaber og plejende produkter. En god hygiejne kan forebygge infektioner og ved at vælge plejende midler til det intime område kan man komme de fleste gener i forkøbet:
- I forhold til allergi er det vigtigt at vælge produkter uden fx parfume eller andre allergifremkaldende stoffer, både i barberskum eller barbergel samt i produkter til intimvask. Du skal se efter produkter, hvor der ikke står aroma eller parfume i varedeklarationen, siger Ewa Daniel, toksikolog hos Astma-Allergi Danmark.

Få råd på apoteket

I takt med den stigende intimbarbering hos både kvinder og mænd kommer der flere og flere produkter på markedet til dette formål. På apoteket får saglig og faglig rådgivning om intimbarbering og apotekspersonalet kan altid hjælpe med at finde frem til de rigtige plejemidler.
Det er blevet mere almindeligt at tale åbent om hårfjerning i det intime område - specielt hos de unge piger. I de fleste tilfælde er intimbarbering gør-det-selv arbejde hjemme på badeværelset, og derfor efterspørger mange de rette råd, de nye specialudviklede produkter og plejende cremer til den silkebløde hud. Det kan vi naturligvis hjælpe med på apoteket, udtaler apotekspersonalet.
Vil du vide mere? Kontakt dit lokale apotek.

Gode råd ved intimbarbering

  • Tag først et varmt bad og vask huden grundigt med intimsæbe
  • Vær opmærksom på, at god hygiejne kan forebygge infektioner
  • Brug altid redskaber med rene, nye og skarpe barberblade
  • Studs eller klip de lange hår først med en trimmer eller ladyshaver
  • Påfør gel eller skum og masser det nænsomt rundt
  • Skrab så vidt muligt med hårets groretning (det mindsker irritation)
  • Vask igen med intimsæbe og skyl evt. med koldt vand for at lukke porerne
  • Afslut gerne med at bruge en fugtighedscreme uden parfume
*Undersøgelse foretaget af Enalyzer fra 2011 blandt 258 respondenter.

Kilder: www.sundhed.dk (Patienthåndbogen), www.netdoktor.dk, www.sundhedsguiden.dk

 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen