Skal huden repareres? Se relaterede produkter

 

 

Skal huden repareres?

Når din hud er tør og måske ligefrem rynket og revnet af udtørring - ja, så skal den repareres. Det gør du bedst med en fed creme.

Tør hud er ikke bare tør hud. Det er et tegn på, at din huds barriere er beskadiget. Den ødelagte barriere får hudens indhold af vand til at fordampe og gør dig mere modtagelig over for bakterier og irritation fra stoffer udefra. Derfor er det vigtigt, at du får repareret hudbarrieren med en creme, der lapper hullerne. Har du meget tør hud, så vælg en fed creme med hudidentiske fedtstoffer, der trænger ind i huden og fylder hullerne ud. Derved bremser du udtørringen og fordampningen af vand fra huden. Creme gør også huden mere smidig, modstandsdygtig og blød.

Hvorfor bliver huden så tør?

Det kan være, at du vasker hud og hænder hyppigt - og måske med for skrappe sæber. Rigtig mange får problemer med tør hud om vinteren, fordi luftfugtigheden falder og trækker fugt ud af huden. Om vinteren er huden heller ikke så god til at producere sine beskyttende fedtstoffer, som samtidig har en mindre smørende konsistens, når det er koldt. Tør hud kan også komme med alderen, fordi evnen til at danne fedtstoffer falder, når du ældes. Også atopisk eksem er en årsag til en nedsat produktion. Lider du af eksem, så vær ekstra omhyggelig med hudplejen, da du ellers øger risikoen for skader i hudbarrieren, kløe og irritation. Er du oppe i årene, eller lider du af eksem, så er din hud dårlig til at reparere skaderne og har derfor brug for ekstra hjælp fra en creme.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen