Serum til ansigtet - den store guide til ansigtsserum Se relaterede produkter

Serum til ansigtet - den store guide til ansigtsserum

Serum er ofte et af de dyre produkter, når det kommer til ansigtspleje, men det er der en rigtig god grund til. Det tyndtflydende produkt trænger hurtigt og effektivt ind i huden, og dets aktive ingredienser er perfekte til at give den sarte ansigtshud et ofte tiltrængt boost.

Ansigtsserum er en uundværlig del af en sund hudplejerutine. Det bør det i hvert fald være. Det tyndtflydende produkt fyldt med aktive ingredienser, som trænger hurtigt og dybt ind i huden og tilfører den et væld af gode egenskaber.

Der findes serum til mange forskellige formål, såsom fine linjer, tør og irriteret hud og mat glød. Det er vigtigt, at du vælger en variant, der passer til din hudtype og hudens behov. Derfor vil vi i denne artikel gennemgå de forskellige typer serum, og hvordan du finder den rigtige til dig.

Hvad er et serum?

Serum bør være en essentiel del af din hudplejerutine. Det olie- eller vandbaserede produkt er fyldt med aktive ingredienser, der tilfører din hud masser af sundhed. Afhængig af hvilket serum, du vælger, kan det tilføre huden dybdegående rens, fugt, glød eller anti-aging egenskaber.

Serum er med sin tyndtflydende, næsten vandagtige konsistens i stand til at trænge langt hurtigere og dybere ind i huden end for eksempel en ansigtscreme, der lægger sig oven på huden.

Typer af serum til ansigtet

Der findes et bredt udvalg af serum på markedet, som henvender sig til forskellige aldersgrupper, behov og hudtyper. Det kan derfor være svært at finde præcist det rigtige serum til dig, og er du i tvivl, er du altid velkommen til at spørge personalet på apoteket.

Som udgangspunkt anbefales det at tilføje serum til din hudplejerutine, efter du er fyldt 25 år, men du kan også sagtens bruge det før, hvis du føler behovet.

Anti-aging serum

Der findes forskellige slags serum, der mindsker de fine linjer i ansigtet og tilfører huden fugt. Aktive ingredienser som blandt andet hyaluronsyre og C-vitamin er med til at sikre huden glød og få den til at fremstå yngre.

Se anti-age-produkter

Fugtgivende serum

Dette serum giver huden et fugtboost og øger dens elasticitet. Som vi bliver ældre, mister vores hud også gradvist sin fugt, og dette serum kan derfor være meget effektivt til at få hudens glød tilbage. Et fugtgivende serum er desuden godt til sensitiv, tør og dehydreret hud. 

Se serum og andre produkter, der tilfører huden fugt

Anvendelse af serum

Serum er meget koncentreret, og det er derfor ofte ikke nødvendigt at bruge mere end et par dråber dagligt for at opnå den ønskede effekt. Bruger du for stor en mængde, vil du i stedet få en klistret fornemmelse i ansigtet.

Serum virker bedst på renset hud, da det gør det lettere for de aktive ingredienser at blive absorberet og trænge dybt ind i huden. Start derfor med at rense ansigtet med en god rens, påfør et par dråber af dit serum og giv det et par minutter til at trænge ordentligt ind i huden. Slut din rutine med en god ansigtscreme, meget gerne med solfaktor i for at beskytte din hud bedst muligt.

En god tommelfingerregel er, at jo tyndere konsistens, dit produkt har, des tidligere bør den være i din hudplejerutine. Derfor: Rens, serum, evt. olie og til sidst creme.

Vælg den rette serum til din hud

For at kunne vælge den rette serum, der passer netop til din hud, er det vigtigt at bestemme din hudtype først. Nogle apoteker har et hudanalyseapparat og kan hjælpe med netop det.

Der findes mange forskellige hudtyper, men de fleste kan passes ind under:

  • Normal hud
  • Fedtet/olieret hud
  • Sensitiv hud
  • Kombineret hud

Læs mere om kosmetologens råd til hudtyper her

Når du kender din hudtype, er det nemmere at vælge serum, der passer perfekt til din huds behov.

Derudover er det vigtigt, at du tager hensyn til eventuelle allergier eller hudproblemer. Der findes flere forskellige serumvarianter, som ikke indeholder parfume og alkohol og er testet på hud, der har tendens til allergi. Har du tendens til allergiske reaktioner, er det en god idé at vælge sådan en variant.

Det er altid en god idé at læse etiketten og forstå ingredienslisten, inden du smører et produkt i dit ansigt. Særligt hvis din hud er sensitiv og har en tendens til at slå ud. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at spørge personalet på apoteket. De står klar til at hjælpe med dine eventuelle spørgsmål.

Kilder: helsebixen.dk, nivea.dk, astma-allergi.dk

Serum er et tyndtflydende hudplejeprodukt fyldt med en masse aktive ingredienser, som giver huden et boost. Der findes et bredt udvalg af forskellige slags serum til fine linjer, tør, sensitiv og mat hud. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at spørge personalet på apoteket.

En god tommelfingerregel er, at jo tyndere konsistens produktet har, des tidligere skal du bruge det. Det betyder, at du først renser ansigtet, herefter påfører serum, efterfulgt af olie eller gel og til sidst din ansigtscreme.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen