Sådan slipper du af med lopperne Se relaterede produkter

Sådan slipper du af med lopperne

Mange hunde- og katteejere tror, at lopper er resistente, når loppemidlet ikke har den ønskede effekt. Men med den rette vejledning og forebyggende behandling kan et tilbagevendende problem elimineres.  

Lopper er blevet et udbredt problem for danske hunde- og katteejere. Mildere vintre i Danmark, en voksende bestand af kæledyr og et manglende fokus på forebyggende loppebehandling har udvidet problemerne med lopperne til stort set alle tidspunkter på året.

Loppeplage året rundt

Problemer med lopperne fordeler sig mere jævnt henover året, end vi tidligere har været vant til.

– Hos kæledyrsejerne er der en opfattelse af, at lopper er et sommer- og efterårsproblem. Det er det bestemt ikke, da der nu kommer flere henvendelser om især kattelopper henover året, fortæller biolog Kim Søholt Larsen fra KSL Consulting. Han har forsket i lopper i mange år og driver en telefonkonsultation om loppebekæmpelse. Kim anbefaler, at man behandler kæledyrene forebyggende hele året.

Bekæmp lopperne præventivt

Forebyggende behandling med anerkendte loppemidler er effektiv loppebekæmpelse, og på apoteket får du en grundig vejledning. Du kan samtidig købe godkendte midler, der passer til situationen i hjemmet.

Et behandlingsforløb kan vare op til et halvt år, hvis du først har konstateret lopper. Den forebyggende indsats er en permanent tilstand, hvor du som regel skal behandle med loppemidler én gang om måneden. Desuden er en løbende rengøring af hjemmet alfa og omega, for at loppebekæmpelsen skal lykkedes.

__________

Gode råd til loppebekæmpelse:

  • Husstandens hunde og katte skal alle være i behandling, og det er mest praktisk at behandle dem samtidigt – også “dyrevenner” på besøg
  • Spørg dyrlægen eller på apoteket omkring det rette loppemiddel
  • Støvsug hyppigt i og omkring kæledyrets kurv eller favoritplads for at fjerne æg, larver og fremkomne lopper
  • Brug desuden en loppefælde til at fange de lopper, som er i omgivelserne. Man får ikke ram på dem alle med en støvsuger
  • Vask (60°C) alle tæpper, puder og andet, som din hund eller kat ligger på eller læg evt. tingene i fryseren et par døgn
  • Husk at følge loppemidlets anvisning nøje og sørg for at genbehandle inden for den periode, som er angivet på midlet
  • Tjek jævnligt dyret med en tættekam

Læs mere om hvilke produkter apoteket kan tilbyde til bekæmpelse af lopper her:

Kilder: www.mst.dk (Miljøstyrelsen), www.netdyredoktor.dkwww.dyrlægevagten.dk, og www.dpil.dk (Skadedyrslaboratoriet) 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen