Sådan plejer du bedst dit kæledyr Se relaterede produkter

Sådan plejer du bedst dit kæledyr

Vores kæledyr har ofte en ganske særlig plads i vores hjerter, og vi vil gøre alt for, at de har det godt. Hos apotekeren.dk finder du et bredt udvalg af plejeprodukter, som vil gøre livet sundere og bedre for dit kæledyr.

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, og ofte bliver vores kæledyr nærmest en nær del af familien. Vi ønsker kun det bedste for vores firbenede venner, giver dem masser af pleje, køber det bedste foder på markedet og er bekymrede, hvis vores dyr mistrives.  

Men hvordan giver du dit kæledyr de bedste vilkår, og hvilke produkter er fornuftige at have til blandt andet pelspleje, optimal mundhygiejne og behandling mod flåter, lus og lopper hos de firbenede?

Hos apotekeren.dk finder du et bredt udvalg af plejeprodukter og lægemidler til dit kæledyr. Er du i tvivl om produkter eller anvendelse, er du selvfølgelig altid velkommen til at spørge personalet på apoteket. Vi står klar til at hjælpe dig.

Sådan plejer du dit dyrs pels

For mange kæledyrsejere er pelspleje et fast punkt i rutinen. Ingen af os ønsker, at vores kæledyr har en beskidt og filtret pels, men det kræver altså regelmæssig pleje og vask. Dit kæledyr kan desuden meget nemt samle lopper og lus op, når det færdes udenfor i naturen. Men ved en grundig pleje af pelsen, har du større chance for at opdage de uvelkomne gæster hurtigt, så du kan få bekæmpet dem.

Særligt hunden har godt af et regelmæssigt bad, hvor du med fordel kan bruge en god shampoo. Flere hundeshampooer indeholder en lille mængde klorhexidin, som har desinficerende egenskaber og renser i dybden uden at udtørre huden. Når du vasker din hund med shampoo, vil du opleve en mærkbar forskel, da det bliver nemmere at rede og pleje pelsen.

Hvordan behandler jeg lus og lopper?

Når din hund eller kat begynder at klø sig meget i pelsen, og I måske opdager små, kløende stik hos jer selv, er det tid til at være særligt opmærksom på, om dit kæledyr har fået lopper. Selvom lopper også kan bide mennesker, lægger de kun æg hos katten eller hunden.

Det er vigtigt at bekæmpe lopper hos dit kæledyr, da de ellers kan give dyret allergi og overføre bændelorm til det. Hvis din hund eller kat kløer sig meget voldsomt, og der måske endda opstår små sår på huden, er det et tegn på, at dyret er allergisk over for de små kræ.

Du kan på apoteket købe flere forskellige midler, der bekæmper lus, lopper og flåter hos kæledyr. Ofte er det ganske simpelt at give dit dyr en kur og kræver kun en enkelt eller to behandlinger.
Se udvalget af midler mod lus, lopper og flåter her

Slip for kæledyr med dårlig ånde

Der er ikke noget bedre end at kæle og nusse med sit kæledyr. Men de fleste kender nok følelsen, når dyret åbner munden afslappet og ånder dig lige ind i hovedet. Det kan være en ganske ubehagelig fornøjelse.

På apoteket kan du finde en gel til både katte og hunde, som afhjælper problemet med dårlig ånde ved at styrke dyrets egen mundflora ved hjælp af enzymer. Gelen smøres på ydersiden af hunden eller kattens tandkød, så det blander sig med spyttet. Præparatet reducerer plakbelægninger og afhjælper altså dårlig ånde, så du ikke skal bekymre dig om nærkontakt ved næste kælestund.

Kilder: Miljøministeriet, netdyredoktor.dk

Det er helt normalt, at dit kæledyr får lopper, når dyret bevæger sig udenfor. Højsæsonen for lopper er fra sidst på sommeren og til omkring jul. Du kan tjekke dit kæledyr for lopper ved at rede pelsen igennem med en tættekam og banke kammen ned på et stykke vådt, hvidt papir. Bliver papiret rødbrunt, er det tegn på loppeekskrementer. Giv dyret en loppekur, støvsug jævnligt og grundigt og tjek løbende dyrets pels, indtil lopperne er udryddet.

Dyr, der færdes udenfor, får let flåter, særligt når de færdes i højt græs, skov og krat. Det er vigtigt, at du fjerner flåten, så snart du opdager den, da flåter kan bære flere forskellige sygdomme med sig så som borrelia og TBE-virus. En flåt fjernes lettest med en flåtfjerner, som fås på apoteket. Er du tvivl om anvendelse, er du altid velkommen til at spørge personalet på apoteket

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen