Huset fuld af lopper? Se relaterede produkter

 

 

Huset fuld af lopper?

Når din hund eller kat har lopper, så har dit hjem det også. Derfor skal du både behandle dit kæledyr og give dit hjem en overhaling, hvis du vil lopperne til livs.

Din bolig er fuld af forstadier til lopper, hvis din hund eller kat har lopper. Fra dyrenes pels falder loppernes æg ned i tæpper, gulvtæpper, møbler og gulvsprækker. Her kan de ligge i månedsvis og vente på gunstige forhold, der færdigudvikler dem. Nogle gange klækkes de i store mængder på samme tid og bliver pludselig en plage - også selv om der ikke længere er hund eller kat i boligen.

På grund af vores varme og velisolerede boliger med tæpper og bløde tekstiler har æggene gode betingelser for at udvikles året rundt. I lune hjem, med en, for lopperne dejlig høj luftfugtighed, klækkes de løbende, og en enkelt loppe kan lægge 50 æg om dagen. Antallet af lopper kan derfor hurtigt blive enorm, hvis dit kæledyr ikke behandles og dit hjem ikke får en grundig overhaling.

Der findes forskellige midler, der let bekæmper lopperne på hunden og katten. Alligevel skal du være tålmodig. Så længe der findes æg, larver og pupper i omgivelserne, angribes dyret af nyudklækkede lopper. Du kan fjerne forstadierne til lopper ved at vaske løse tekstiler ved mindst 60 grader og støvsuge alle tæpper, gulve, møbler, paneler, hjørner og sprækker grundigt og ofte. Husk også bilen.

Skil dig af med støvsugerposen bagefter, så udviklingen af lopper ikke fortsætter i støvsugeren. Du skal også holde fremmede hunde og katte væk fra din bolig, hvis de ikke er i behandling for lopper. Ellers kan de bringe nye lopper med ind.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen