Sådan får du sexlysten tilbage Se relaterede produkter

Sådan får du sexlysten tilbage

Er lysten til sex ikke, hvad den har været? Eller reagerer kroppen ikke, som den plejer ved samleje. Med alderen er det naturligt, at sexlysten kan dale. Men du kan heldigvis gøre noget ved det.

Vi har alle hørt det der med, at lysten til sex kan blive mindre med alderen. Alligevel er det ikke noget, vi rigtig taler om. Det er højst noget, vi joker med.

For nogle gør det ikke så meget, at sex bliver en mindre del af livet. For andre kan det komme til at fylde negativt.

Især hos mænd er det normalt, at sexlysten aftager med alderen, og at det tager længere til at opnå erektion eller udløsning. I aldersgruppen 75 til 85 år er det under halvdelen af mænd, der er seksuelt aktive. Men sexlysten kan også forsvinde hos kvinder. Herunder kigger vi på, hvordan man kan få sexlysten tilbage.

Hjælp kroppen på vej til en øget sexlyst

En af årsagerne, til at sexlysten forsvinder, kan være, at krop og kønsdele ikke reagerer, som de plejer. Hos kvinder kan skeden blive mere tør, og mænd kan have svært ved at få erektion.

Der findes glidecremer og hormontilskud, der kan hjælpe til at gøre samlejet mindre smertefuldt. Til mænd findes der potenspiller, som kan hjælpe ved rejsningsproblemer. Det er vigtigt at italesætte dette overfor din læge, som kan hjælpe med en løsning.

Det er også en god idé med tålmodighed og langt forspil, hvor fokusset bliver på, at det er rart her og nu fremfor at stræbe efter at nå klimaks. Jagten på orgasme kan blive en barriere, som spænder ben for nydelsen.

Husk at kysse og kramme

Den manglende sexlyst kan også skyldes psykiske barrierer eller sygdom, som tærer på overskuddet og kræfterne.

Uanset hvad, er det vigtigt at bevare nærheden i det daglige. Husk at kysse, kramme og røre hinanden. Det får kroppen til at udskille kærlighedshormonet oxytocin, som giver en følelse af lykke og velvære.

Nærheden og den fysiske berøring kan være med til at vække liv i sexlysten igen.

Kilder: sundhed.dk og aeldresagen.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen