Pleje af hud med eksem Se relaterede produkter

 

 

Pleje af hud med eksem

Hud med eksem har en ubalance i produktionen af naturlige fedtstoffer. Du skal derfor være ekstra omhyggelig med at pleje eksemhud med gode og tilpas fede cremer.

Hvis du eller dit barn har atopisk eksem - også kaldet børneeksem - vil eksemet ofte blive forværret om vinteren, når luftfugtigheden falder og den tørre luft udtørrer huden. Atopisk eksem viser sig som tør og kløende hud, som i perioder blusser og bliver rødt, skællende og endnu mere kløende. Problemet opstår, fordi atopisk hud har en ubalance i produktionen af naturlige fedtstoffer, så der er for lidt fedtstof til at binde hudcellerne i overhuden sammen. Derved bliver huden utæt og mister sin beskyttende barriere. Fordampningen af fugt sker også for hurtigt. Huden har øget tendens til at skælle og sprække, så udefrakommende stoffer lettere trænger igennem og give rødme, kløe og irritation.

Smør huden med creme til eksem

Det er derfor meget vigtigt, at du smører atopisk hud to gange dagligt med en god og tilpas fed creme, så du får beskyttet og repareret huden med fedtstoffer. Du skal både smøre to gange dagligt, når eksemet er aktivt og i ro. Indsmøringen forebygger udbrud, fordi fedtet fra cremen lægger sig på hudens overflade og forstærker og genopbygger hudens barriere. Jo tørrere din hud er, des højere fedtindhold skal cremen have. Vælg en creme uden parfume og unødige tilsætningsstoffer og med et stort indhold af barrieredannende fedtstoffer.

Hvis du eller dit barn har atopisk eksem, skal du gå til din læge og få stillet diagnosen og anvist en behandling. Behandlingen er som regel med hormoncremer, som fås med forskelligt fedtindhold og i forskellige styrker. Hvilket præparat du skal anvende, afhænger af eksemets sværhedsgrad og hvor på kroppen det sidder. Det er vigtigt, at du med det samme får sat en behandling i gang, da eksemet ellers kan blive forværret og brede sig. Det gælder også for børn eller for eksempel ved soleksem.

Man må gerne tage bad hver eller hver anden dag, selv om man har eksem. Men du skal undgå lange varme bade, og bruge en mild uparfumeret sæbe. Gør badet så kort og køligt som muligt - og sørg for at smøre med creme lige efter badet, hvor huden er ekstra modtagelig for fedtstofferne i cremen. Vil du vide mere om pleje af hud med eksem, så spørg på dit apotek.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen