Pleje af babyhud Se relaterede produkter

 

 

Pleje af babyhud

Din babys hud er fin og sart. Den bliver let ramt af rød numse. Desværre får nogle også eksem.

Babyer og blebørn får let rød numse. Især hvis en ble sidder for længe. Skift derfor ble hyppigt, og giv dig god tid ved hvert bleskift, så området får luft. Vask forsigtigt og omhyggeligt med lunt vand og dup området tørt med en stofble. Giv den sarte babyhud tid til at lufttørre. Er numsen blevet rød eller irriteret, så smør babyhuden efter vask og tørring med en creme, der lindrer. Det kan være et tyndt lag salve eller creme, som hjælper huden med at reparere sig selv. Eller det kan være en beskyttende barrierecreme, der forebygger irritation og rødme. Spørg på dit apotek.

Hvis numsen er voldsomt rød, eller du ikke kan få bugt med den røde hud, så søg læge. Det kan være en bakterie- eller svampeinfektion, som kræver behandling. Babyhud kan også få rødt udslæt i bleområdet, der skyldes overfølsomhed. Prøv da at skifte til nogle andre bleer.

Babyer har som regel en tynd, men ellers normal hud. Nogle babyer udvikler dog tørt og rødt udslæt på kinderne og eventuelt på ydersiden af arme og ben. Det kan klø og er desværre et af de første tegn på børneeksem. Du bør derfor holde øje med babys hud og kontakte lægen, hvis udslættet breder sig. Dæmp også kløe og irritation med en creme med høj fedtprocent.

Når du bader din baby, så undlad eller begræns brugen af sæbe og shampoo. Før badet kan du rense sarte hudområder og hudfolder med et stykke vat opvredet i lunt vand og lidt badeolie. Hvis huden er tør, kan du hælde en smule badeolie til vandet. Men pas på, for olien gør både din babyhud og badebaljen glat. Et barn med eksem skal smøres med en creme lige efter badet.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen