Lugter du lidt af gnu? Sådan fjerner du svedlugten Se relaterede produkter

Lugter du lidt af gnu? Sådan fjerner du svedlugten

En kold vinter, en stresset hverdag og varme, tykke trøjer øger tendensen til svedlugt under armene. Vi har samlet 5 gode råd til dig, der gerne vil undgå at lugte for meget af sved.

 

1. Hold øje med, hvor meget du sveder

Det kan godt være det lyder fjollet, men sved er livsnødvendigt. Sveden er det, der temperaturregulerer din krop, og får den til at opretholde en stabil temperatur. Hold derfor øje med, hvis din svedproduktion stiger eller falder, for så er din krop måske i gang med at forandre sig. Det kan være, du har feber, eller at der er noget hormonelt på spil, der påvirker din svedproduktion og er med til at fremprovokere svedlugt.  

 

2. En god hygiejne er vejen frem 

De gener svedlugten kan give, kommer først efter mødet med bakterier. Hyppig vask med vand og sæbe samt rent tøj er afgørende for, hvilke vilkår bakterierne har for at udvikle sig. Hvis du holder din krop og dit tøj rent, har du et godt udgangspunkt for at  fjerne svedlugten.  

 

3. Deodorant eller antiperspirant 

Når du bruger deodorant eller antiperspirant, forebygger du svedlugten ved at hæmme eller beskytte mod bakterier. Antiperspirant indeholder nemlig aluminiumsalte, der er bakteriehæmmende. Samtidig er tilsat parfume i deodoranten med til at kamuflerer svedlugten. Du kan se vores udvalg af deodoranter her 

 

4. Vælg tøj og sko, du kan ånde i 

Din hud skal kunne ventilere for at have det optimalt. Det gælder også, når den skal bekæmpe de svedlugtende bakterier, der som oftest udvikler sig i områder på huden, der ikke har mulighed for at ånde. Syntetisk tøj, lukkede gummisko og for varmt tøj kan derfor være årsag til svedlugt. Det kan derfor være en fordel i stedet at bruge tøj af naturlige materialer som silke, bomuld, hør og viskose. Sørg også for, at dine sokker er lavet af naturligt materiale, og at dine sko er af åndbart materiale, som diffunderer fugten og ikke lukker sig som et vakuum om din fod.  

 

5. Vær forberedt og gå til lægen, hvis det bliver ved

Kroppen kan have perioder, hvor den sveder mere end normalt. Men hvis svedlugten bliver ved, så husk, at en hurtig vask med vand og sæbe, samt deodorant og rene bluser, kan være en nødløsning, der er værd at have i tasken. Er der intet af ovenstående, der virker og er  svedlugten for kraftig, kan du opsøge sin læge, så I kan finde en løsning sammen. Sved er naturligt og vigtigt, men det er ikke meningen, du skal være generet af det.  

 

Kilder:  Netdoktor, apoteket.dk 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen