Kære mand – Derfor er intimpleje vigtigt Se relaterede produkter

Kære mand – Derfor er intimpleje vigtigt

Intimsæbe, barrierecreme og trusseindlæg er ikke kun produkter, der med fordel kan bruges af kvinder. Mange mænd overser vigtigheden i korrekt intimpleje, men det kan føre til lugt og ubehagelige gener. Heldigvis kan intimplejen klares med en meget simpel plejerutine.

Svamp i lysken samt lugt, ubehag og kløe i intimområdet. Det lyder ikke rart, men det er ikke desto mindre virkeligheden for mange mænd. Sørger du ikke for at pleje dit intimområde korrekt og omhyggeligt, øger du risikoen for irriterende gener til følge.

Mens markedet bugner med produkter og gode råd til, hvordan kvinder holder deres intimområde rent og i balance, er det en helt anden historie, når det kommer til mænd. Det er en skam, mener apotekspersonalet, for mange gener kan undgås, inden de opstår.

”Hvor kvinderne tænker mere forebyggende, ser vi ofte først mændene, når der er opstået et problem, og de har brug for hjælp til at løse det. Det mest almindelige problem er svamp i lyskeområdet og irritereret hud, og det kan i flere tilfælde forebygges med korrekt pleje,” siger apotekspersonalet.

Hvad er god intimhygiejne for mænd?

Hvis du som mand ønsker at passe bedst muligt på dit intime område, kan du gøre det med en ganske simpel plejerutine. Trinnene kan virke logiske, men særligt valget af en speciel sæbe til området og en omhyggelig vask er essentielt.

  • Vask området med lunkent vand og en intimsæbe
  • Træk forsigtigt forhuden tilbage og sørg for, at alt snavs er vasket væk
  • Sørg for, at sæben er skyllet godt af
  • Tør området, til det er helt tørt

Derudover er det en god idé at have et par ekstra boxershorts med i tasken, hvis du har tendens til at blive meget varm i området i løbet af dagen. Hvis dine underbukser er fugtige, eller huden ikke kan ånde ordentligt igennem dem, har du større risiko for at udvikle svamp i lyskeområdet. Vælg gerne boxershorts i bomuld i stedet for syntetisk stof.

Hvilke intimplejeprodukter kan mænd bruge?

Du har måske prøvet at kigge på hylden med intimsæbe og er blevet skræmt væk af de mange feminine flasker? Ifølge apotekspersonalet er alle intimsæber lige brugbare for både mænd og kvinder, og der er derfor ingen grund til at tro, at sæben ikke også passer til mænd. Flere firmaer er desuden begyndt at udvikle mere kønsneutrale flasker til intimsæben.
Se udvalget af intimsæbe

”Det gælder for både mænd og kvinder, at vores intime område er lukket inde en stor del af dagen bag underbukser, bukser, og måske endda lange underbukser og overtøj, hvis man arbejder udendørs i kulden. Så bliver man nemt varm i området, og når huden er fugtig, opstår der nemmere en svampeinfektion i eksempel lyskeområdet,” forklarer apotekspersonalet.

Oplever du at blive varm og fugtig i lyskeområdet, er det desuden en god idé at bruge en barrierecreme. Den danner en beskyttende hinde, når den er smurt på og giver en effektiv virkning.

Har du svært ved at holde på vandet?

Rigtig mange både mænd og kvinder oplever løbende gennem livet problemer med at holde på vandet. Er du en af de mænd, der drypper lidt i løbet af dagen, er det dog vigtigt, at du ikke ignorerer problemet. Du skal desuden være særlig opmærksom på din hygiejne.

”Man kommer nemt til at lugte, så det er vigtigt at få vasket området godt og eventuelt tørre sig med en vådserviet i løbet af dagen. Tena til mænd er et overset produkt og bliver ofte forvekslet med bleer. De fås både i den tykke variant, men også i en helt tynd, der minder om et trusseindlæg. Det er et produkt, alt for få mænd, kender til,” siger apotekspersonalet.

Gode råd til intimbarbering til mænd

Mange mænd kan nok nikke genkendende til irriterende, røde knopper efter en intimbarbering. Sørger man ikke for at have fokus på den gode hygiejne og at barbere området skånsomt, opstår de nemt på den sarte hud.

”Vær forsigtig og undgå så vidt muligt at komme til at skære dig under intimbarberingen. Gør du det, kan der nemt komme infektioner. Det er også vigtigt, at du har et særskilt barberingssæt til intimområdet, så du ikke bruger det samme, som du gør til din almindelige barbering. Bagefter er det en god idé at bruge en creme, som hindrer rødme og irritation,” siger apotekspersonalet.

Intimsæbe er en skånsom sæbe, der er tilpasset det sarte, intime område. Den har en lav pH-værdi, hvilket er med til at opretholde den naturlige, lave pH-værdi i området, samtidig med at den fugter huden og fjerner lugt.

Intimsæbe bruges ligesom ganske almindelig sæbe. Gør området vådt og tilføj sæben, så den skummer op. Vask derefter al sæben af. Det er vigtigt, du er grundig, for ellers kan huden blive irritereret. Du behøver ikke at vaske området hver dag, da det kan irritere området unødigt.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen