Hvilken solcreme skal du vælge til uren hud? Se relaterede produkter

Hvilken solcreme skal du vælge til uren hud?

Det er en skrøne, at direkte sol er godt, hvis du lider af uren hud. Faktisk kan det skarpe sollys ligefrem forværre din hudlidelse, så der er god grund til at være påpasselig. Har du en tendens til flere bumser og fedtet hud i sommeren, kan det være din solcreme, der er synderen.

Har du problemer med bumser og akne, og har du forsøgt at minimere udbrud ved at opholde dig ekstra meget i solen? Du er langt fra den eneste, og solen har ganske rigtigt en udtørrende effekt på uren hud. Men det er desværre en skrøne, at strålerne skulle mindske udbrud, tværtimod kan din hud slå endnu mere ud, hvis du er for meget i solen.

Uanset hudtype er det vigtigt, at vi beskytter os med solcreme, når sommeren er over os. Det bliver anbefalet, at du som minimum bruger faktor 15 i Danmark, og en højere faktor, der passer til UV-indeksets styrke, når du opholder dig i udlandet. Se mere om, hvilken solfaktor du skal vælge.

Bruger du solcreme og oplever en tendens til, at dine bumser og akne forværres, kan det være en rigtig god idé at overveje, om du bør vælge en anden solcreme. Der findes et bredt udvalg af produkter, der er lavet til specifikke hudtyper og områder på kroppen. For en omhyggelig indsmøring fra top til tå i den samme fede solcreme, der lægger sig som en hinde på huden, er langt fra den bedste behandling til ansigtets sensitive hud.

Hvilken solcreme er bedst til uren hud?

Solen er skøn, men de skarpe UV-stråler er farlige for vores hud, derfor er det vigtigt, at vi beskytter os korrekt. Undersøgelser viser, at 90 % af alle tilfælde af hud- og modermærkekræft skyldes uv-stråling og kan derfor forebygges med påpasselighed og solcreme.

Har du tendens til urenheder, er det vigtigt, at du vælger en solcreme, der er særligt egnet til sensitiv hud. Gå gerne efter en helt let variant, som ikke får din hud til at fedte unødigt. På den måde slipper du for følelsen af ikke at kunne ånde igennem cremen, og din hud får bedre vilkår til at hele og få frisk luft.

Når du vælger en solcreme til uren hud, er det desuden altid en god idé at vælge en variant, der beskytter bredt. Når huden er beskyttet mod både UVA- og UVB-stråler, får den optimal beskyttelse.

Gå altid udenom solcreme, der indeholder ingredienser, der kan irritere huden, for eksempel parfume og alkohol. Derudover er det godt at vælge en creme med plejende ingredienser, der nærer og plejer huden, så som antioxidanter og hyaluronsyre. Du skal have cremen på huden hver dag i flere måneder, og derfor er det afgørende at vælge en, der nærer og plejer din hud.

Husk at smøre flere gange

Der findes flere gode råd til, hvordan du bedst beskytter din hud i den skarpe sol. Smør gerne hele kroppen en halv times tid inden, du går udenfor. Så har cremen mulighed for at trænge ordentligt ind i huden og give dig optimal beskyttelse. Det er en god idé at smøre efter, så du undgår oversete områder.

Derudover er det vigtigt, at du genopfrisker din solcreme flere gange dagligt. Når du bader og tørrer dig med håndklæde bagefter, går solcremen af, og din hud er blottet for de farlige stråler. Det samme gør sig gældende, hvis du sveder meget på en varm sommerdag.

Spørg på apoteket

Er du i tvivl om, hvilken solcreme du skal vælge til dit ansigt og krop, er du altid velkommen til at søge råd og vejledning hos personalet på dit lokale apotek. Vi står klar til at hjælpe dig, så du kan passe bedst muligt på din sensitive hud i sommervarmen.

Kilder: sundhed.dk, cancer.dk

Solcreme er generelt godt for huden. Beskytter du dig ikke korrekt og bliver solskoldet, øger du risikoen for hud- og modermærkekræft markant. Visse former for solcreme kan dog forværre din hudtilstand, hvis du har tendens til fedtet og uren hud. Vælg derfor en creme, der er egnet specifikt til sart hud i ansigtet. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at spørge på apoteket.

SPF står for Sun Protector Factor og er en vejledningstal, der bliver udregnet ved at måle, hvor meget solens stråler skal skinne på huden, før den begynder at blive rød både med og uden solcreme. Det er UV-indekset, der afgør, hvornår vi skal have solcreme på. Er det over 3, skal du finde solcremen frem. Det anbefales, at du som minimum bruger solfaktor 15 i Danmark og højere, når du rejser i udlandet, hvor solen er stærkere.  

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen