Hold mavebalancen Se relaterede produkter

Hold mavebalancen

Din mave har stor indflydelse på din sundhed, fordi 70 % af kroppens immunforsvar sidder i maven og i tarmene. Her lever mange forskellige bakterier i harmoni og sørger for at opretholde ligevægt, så dårlige bakterier udskilles, og gode bakterier trives.

En sund og stærk mave fordøjer maden bedre og er god til at optage vitaminer og næringsstoffer. Derfor er det vigtigt, at du holder mavebalancen med grov kost rig på fuldkorn og fibre. Det bidrager til at skabe trivsel for de gavnlige mælkesyrebakterier, som sørger for balancen i tarmene.

Mælkesyrebakterier findes naturligt og i overtal i en velfungerende tarmflora. Deres effekt består blandt andet i, at de er i stand til at hæfte sig til cellevæggen i tarmen og formere sig. Derved er de med til at undertrykke uønskede bakterier - både ved at optage plads på cellevæggen og ved at producere stoffer, der hæmmer væksten af de dårlige bakterier eller slår dem ihjel.

Nogle gange er sund mad og levevis ikke nok til at holde maven i balance. Et moderne liv med stress, sygdom, dårlige eller uregelmæssige vaner og visse lægemidler kan give maveproblemer. Her kan et tilskud af mælkesyrebakterier være en god ide for at opretholde eller genopbygge balancen.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen