Se relaterede produkter

Har du styr på sommerbarberingen?

Nogle kan lade skraberen glide op ad de behårede ben hver dag, uden at det sætter mærker på huden. Andre får røde knopper, bare de kigger på en barberskraber. Men lige meget hvor sensitiv din hud er, så er det en fordel at være så nænsom som muligt, når du barberer dig.  

 1. Hold huden varm og fugtig 

  Start med et varmt bad, der åbner hårsækkene og blødgør huden, så det bliver nemmere at barbere det ønskede område. Du kan fint foretage hele barberingen i badet, hvor du nemt kan skylde hår og barbergel væk fra skraberen undervejs. Undgå dog længere bade, da det gør huden hård og rynket og svær at arbejde med.

 2. Brug en fugtighedsgivende barbergel

  Hvis du vil undgå knopper, er det vigtigt at bruge en barbergel, der blødgør huden undervejs. Er din hud særlig sensitiv, kan du vælge en gel uden parfume. På apoteket kan du finde en række gelprodukter, som gør barberingen nemmere og beskytter huden undervejs. Find dem her.

 3. Vælg den rette skraber

  Der findes et stort udvalg af skrabere i forskellige prisklasser. Men hvilken der fungerer for dig og din hud, kan du kun selv finde ud af. Det vigtigste er, at du bruger friske og rene blade. På den måde bliver barberingen tættere og huden glattere, og du undgår røde knopper og indgroede hår. Skift derfor barberblade med jævne mellemrum, og opbevar din skraber et tørt sted i opretstående position, så du undgår bakterievækst. Husk altid at skylle skraberen efter brug

 4. Tryk ikke for hårdt og husk retningen

  Trykker du får hårdt på skraberen, risikerer du at få rifter. Mange kvindeskrabere er designet til at glide over huden ved minimum tryk, og du behøver derfor ikke at presse dem mod huden. Men fordi de fleste skrabere i dag er så effektive, at du kan køre dem i alle retninger, er det særligt vigtigt, at du er opmærksom her. Husk altid kun at skrabe med hårenes retning, hvis du vil undgå indgroede hår. 

 5. Afslut med creme

  Efter barbering har huden brug for fugt. Du kan for eksempel bruge en aftershave til kvinder, der er udviklet til at mindske risikoen for røde knopper og indgroede hår. Sørg generelt for at smøre din hud med creme, da det vil give et bedre resultat, næste gang du barberer dig. På apoteket kan du få hjælp til at finde den bodylotion eller bodycreme, der passer til netop dit behov og hudtype. Find et udvalg her. 

 

Kilde: alt.dk 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen