Giv dit hår en forårskur i vinterferien Se relaterede produkter

Giv dit hår en forårskur i vinterferien

Efter en lang periode med kulde udenfor og tørt indeklima, kan håret blive slidt og måske trænge til kærlig pleje. Brug noget af vinterferien på at forkæle dig selv, pleje dine lokker og blive klar til foråret.  

Vinteren kan være hård ved både hud og hår. En stresset hverdag, dårlig søvn og tendens til at vaske håret for meget, kan slide og tære på håret og give det et mat udtryk. Men der er råd for det, og i vinterferien har du tid til at gå i dybden med, hvad der virker bedst for dit hår.  

Hvilket produkt passer til din hårtype? 

Har du fint og tyndt hår, tykt og kruset hår eller lige midt imellem? Det er ikke alle hårplejeprodukter, der er gode for alt hår. Har du tyndt og fint hår, kan det være rart at bruge produkter der giver håret fylde og ekstra volumen. Har du krøllet eller tykt hår, er det godt at bruge en fugtgivende hårpleje, der bevarer de naturlige bølger. Kruset hår skal have masser af fugt, og temperaturen på dit badevand bør være lav. Vigtigt for alle hårtyper er dog, at man ikke vasker det for meget, men holder det til to eller tre gange om ugen. Kig dig selv i spejlet og find ud af, hvad der passer til dig, så din shampoobalsam og hårkur hjælper din frisure i stedet for at modarbejde den. Med det rigtige valg af hårplejeprodukter til din hårtype, kan du komme langt.  

Hvordan har din hovedbund det?  

Skæl og irriteret hovedbund kan påvirke håret. Skæl opstår både, når din hovedbund udtørres eller er fedtet. Når du sørger for ikke at irritere din hovedbund med for meget hårvask, vil du få den naturlige balance tilbage. Undgå fede olier, fugtgivende ingredienser, sulfat, parabener og silikone i dit hår. De nævnte produkter lægger sig som en hinde over hovedbunden, og gør det svære for håret at ånde. Holder du hovedbunden tør og undgår at sætte håret op, hjælper du også huden med ikke at skabe et indelukket og fugtigt klima. En skælshampoo kan være nødvendig, hvis problemet varer for længe. 

Spis dig til et sundt hår  

Har du problemer med tyndt hår eller hårtab, kan du hjælpe lokkerne på vej ved at huske at undgå slitage af håret. Lufttør håret og undgå at bruge føntørrer og glattejern.

Håret reagerer i nogen grad på de vitaminer, mineraler og fedtsyrer, vi indtager. Får du Omega-3 og rigeligt med både B, E og C vitaminer, har du som oftest et sundt hår. Derfor kan du også styrke dit hår gennem din kost og eventuelt kosttilskud. Omega-3 er en fedtsyre, der modvirker indtørring af huden og giver håret glans. Den kan fås som tilskud eller ved at spise hørfrø, rapsolie, sojaolie, valnødder, laks, makrel, sild og ansjoser. B-vitaminer påvirker din produktion af hårceller ved at beskytte mod nedbrydelse og opretholder en sund hårbund. Du kan få B-vitaminer som tilskud eller ved at spise kød og fisk. Generelt er en varieret kost gavnlig for al pigment, hudcelledannelse og hår.  

Eksperimenter med det hele 

Det er aldrig til at vide, hvad der virker bedst for dig. Hver hårtype er individuel. Måske virker en hårkur med kokosolie helt perfekt? Måske har du brug for at rede dit hår med en anden slags børste, style det anderledes eller skifte hele din hårvask rutine ud med en ny? Prøv dig frem.

 

Kilder:  Helse.dksundhed.dk 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen