Fra tør vinterhud til skøn glød i foråret Se relaterede produkter

Fra tør vinterhud til skøn glød i foråret

Når temperaturerne falder, tørrer vores hud let ud og bliver mere irriteret. Med en god hudplejerutine kommer du langt og giver din hud de bedste forudsætninger for at fremstå sund og ung i foråret. Hudpleje behøver ikke at være uoverskueligt, og her får du tre tips til en nem rutine.

Kolde temperaturer, blæst og lav luftfugtighed er alle faktorer, der er hårde for vores hud om vinteren. Særligt i ansigtet og på hænderne vil mange nok kunne nikke genkendende til følelsen af tør, irriteret og blussende hud, der kløer og virker mat.

Det kan være svært at vide, hvordan du passer din hud bedst i de mørke måneder. Der er dog flere gode vaner, du med fordel kan implementere i hverdagen, som vil give din hud et tiltrængt boost. Derudover kan du overveje en plejende hudplejerutine, der vil gøre dit ansigt klar til forårets komme.

Hvorfor tørrer min hud ud om vinteren?

Når huden bliver tør og klør, er det fordi det naturlige indhold af vand i huden fordamper. Det sker eksempelvis ved hyppig håndvask, men også i den kolde vinterluft med lav luftfugtighed, fordi huden ikke producerer nær så mange fedtstoffer under kolde vejrforhold.

Når huden er mindre modstandsdygtig, vil mange opleve en reaktion i form af rød, tør hud og måske endda et kløende udslæt. Særligt de steder, der er mere udsat for den kolde luft, især ansigt og hænder, tørrer ud, men det er også meget almindeligt at opleve en reaktion på vintervejret over hele kroppen.

Derudover kan det føles som om, at huden strammer voldsomt og niver efter en lang gåtur. Det skyldes også, at huden tørrer ud, når den mangler fedtstoffer.

Langt de fleste hudgener kan løses med en god creme, der lægger sig som et beskyttende lag på de udsatte områder. Husk at vælge en fed creme fremfor en almindelig lotion, som indeholder mere vand. Det giver huden en langt bedre beskyttelse.

>> se vores udvalg af fede cremer og lotion her

Hvad er hudtyper?

For at kunne passe bedst muligt på din hud, er det vigtigt at lære den ordentligt at kende. Der findes mange forskellige slags hudtyper, og du kan måske nikke genkendende til, at din hud ofte føles fedtet og olieret eller sensitiv og særligt udsat på visse områder.

Ønsker du at give din hud en ekstra dybdegående behandling, er det en god idé at få fastlagt din nøjagtige hudtype, så du kan give den de bedste forudsætninger. Dog findes der også mange gode, allround præparater, som kan bruges af alle.

Er du i tvivl om, hvad der er bedst for lige netop din hudtype, er du altid velkommen til at søge råd og vejledning hos personalet på dit lokale apotek. Eller læs om den optimale skincare til forskellige hudtyper og -tilstande

Hvor skal jeg begynde for at få velplejet hud?

Den mest optimale hudplejerutine afhænger af din hudtype, men du kommer langt med en simpel allround-rutine, der er nem at holde ved lige.

  1. Start med at rense din hud, eventuelt med en rensemælk, der passer til alle hudtyper.
  2. Fugt ansigtet med en god creme, som passer til din hudtype
  3. Til sidst tilføjer du solcreme med høj faktor, der beskytter mod solens stråler. Og ja, solcreme skal du have på hver dag, hele året rundt.

Hvis du vil være ekstra god ved din hud, kan du bruge toner og serum mellem trin 1 og 2.

>>Se vores udvalg af hudplejeprodukter

Gode huskeregler til tør hud

Du bør tillægge dig en hudplejerutine. Dine vaner spiller også en stor rolle for, hvordan din hud har det og ser ud. Når vi oplever tør og trist hud om vinteren, er det ofte, fordi den mangler væske. Det har derfor stor betydning, om du husker at drikke nok vand i løbet af dagen.

Gode vaner, der gavner din hud:

  1. Smør huden dagligt med en fed creme
  2. Skru ned for de varme bade, det udtørrer huden
  3. Drik rigeligt med vand hver dag, gerne 1,5 liter, og mere hvis du er fysisk aktiv
  4. Brug en skånsom sæbe
  5. Undgå tøj, der kløer på huden

Kilder: sundhed.dk

De kolde temperaturer og lav luftfugtighed udtørrer vores hud. Når huden ikke har den nødvendige mængde fugt, bliver den automatisk mere sensitiv og følsom. Derfor er det vigtigt, at du dækker huden med tøj så vidt muligt og tilfører fed creme dagligt i de kolde måneder for at give din hud de bedste betingelser.

En udtørret og sensitiv hud kan både give rødme, skælle af eller forårsage en voldsom kløe. Den værste kløe plejer dog at kunne dæmpes med en god, fed creme eller en decideret kuldecreme, der lægger sig som et beskyttende lag, når du bevæger dig udenfor. Er du i tvivl om de bedste præparater til tør vinterhud, er du altid velkommen til at spørge personalet på apoteket.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen