Se relaterede produkter

Føl dig tilpas, når du har menstruation

Menstruation er en naturlig ting ved at være kvinde – det er ikke noget at skamme sig over. I dag findes der en lang række produkter, der kan smertelindre samt opretholde hygiejnen under din menstruation, så du kan leve dit liv uden bekymringer.

Mange kvinder oplever smerter ved menstruation, og det kan være lige fra let murrende smerter til kraftige smerter der kan medføre sygefravær fra job og uddannelse. Smerterne skyldes sammentrækninger i livmoderens væg. Det er heldigvis muligt at behandle disse smerter. Spørg apoteket eller din læge til råds, så du kan få det smertestillende der passer bedst til netop dig.

De fleste kvinder kender nok tricket med at snige en tampon eller et bind fra tasken og op under ærmet. For den intime hygiejne skal jo helst klares uden at blive opdaget. Skammen over menstruation stammer faktisk helt tilbage fra bibelen, hvor det at bløde fra underlivet bliver beskrevet som en straf mod kvinder efter Evas forbudte bid af æblet fra kundskabens træ.

Men menstruation er en naturlig del af at være kvinde og bør ikke være noget at skamme sig over. I dag er der heldigvis mange muligheder for at klare hygiejnen, når menstruationen melder sin ankomst.

Tamponer

Mange kvinder vælger at bruge tampon for at holde en god hygiejne under menstruationen. De fås i flere størrelser alt efter, hvor meget du bløder. Nogle kan føle det ubehageligt eller besværligt at føre tamponen op med en finger. Heldigvis er der mange modeller med indføringshylster, som gør det nemmere at indføre tamponen.

Der findes også organiske modeller, der er bionedbrydelige og økologisk fremstillet.

Hygiejnebind

Hygiejnebind kommer i mange udgaver. De findes i forskellig tykkelse – jo tykkere jo bedre sugeevne. Til dig der bløder meget, findes der ekstra tykke bind til at klare natten, så du kan få en god søvn uden at bekymre dig om at bløde i sengen. Bløder du en smule mindre, eller er menstruationen ved at synge på sidste vers for denne omgang, kan du blot bruge de mindre og mere diskrete trusseindlæg. Trusseindlægget kan også bruges, hvis du har meget udflåd.

Går du op i miljø og vil undgå allergi, findes der også økologiske bind, der er bionedbrydelige og fri for skadelige kemikalier.

Menstruationskop

Det er ikke mange år siden, at menstruationskoppen kom på markedet. Og fra start har det været en populær løsning for mange kvinder. Fordelen ved menstruationskoppen er, at den kan genbruges igen og igen og igen. Du skal gøre koppen let fugtig, masse den sammen og folde den på midten – så kan du indføre den i skeden. Koppen folder sig selv ud, så den sidder behageligt. Når du fjerner den igen, skal du blot tømme den i toilettet, skylle den under en vandhane eller tørre den af med en vådserviet, og så kan du let indsætte den igen.

Med menstruationskoppen sparer du penge på menstruationsbind og tamponer, du sparer miljøet for store mængder affald, og du skal ikke tænke på, om du nu har husket at tage ekstra tamponer og bind med i tasken.

Du kan læse mere om de forskellige produkter på apotekeren.dk. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, kan du tale med dit lokale apotek. De kan rådgive dig til at vælge de produkter, der fungerer bedst for dig, så du kan føle dig tilpas under din menstruation.

Kilde: MagasinetHelse

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen