Er sol godt for bumser og akne? Se relaterede produkter

Er sol godt for bumser og akne?

Er du plaget af bumser og akne, og skynder du dig ud i solen, når du får et udbrud? Mange tror at solens stråler er en god kur mod de betændte, ømme og røde knopper eller knuder i ansigtet, som især ses hos teenagere. Men det er en skrøne, som kan gøre langt større skade end gavn.

Hold dig fra solens stråler

Nogle kan opleve, at sollys dæmper symptomerne på akne en smule. Men faktisk viser undersøgelser, at solens stråler på sigt forværrer urenhederne.  

Det gælder også solarie, som nogle unge tager for at mindske deres bumser. Desværre virker det ikke, og de risikerer i stedet at forværre symptomerne på sigt og øge risikoen for hudkræft.  

Derfor bør du i stedet holde dig fra solen og søge i skyggen, når solen står på sit højeste for at beskyttende den sensitive hud.  

Smør med solcreme

Hvis du er glad for solen og ikke kan holde ud at gemme dig i skyggen en hel sommer, kan du i stedet smøre dig med et tykt lag solcreme. Brug helst en faktor 50, så huden er helt beskyttet.  

Er du stærkt plaget af akne og bumser, kan du altid forhøre dig på dit apotek, som kan hjælpe med at finde de rette produkter til din hud. Mange produkter mod akne indeholder også UV-beskyttelse. Vær dog opmærksom på at nogle af akne-produkterne, som gør huden særligt sensitiv overfor sol.  

Find et udvalg af vores velegnede produkter her.  

Kilder: Netdoktor.dk og cancer.dk 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen