Er fødderne klar til det fri? Se relaterede produkter

Er fødderne klar til det fri?

Skal dine fødder ned i en sandal eller ud i det fri? Der er råd at hente, hvis du vil af med hård hud, hælrevner og dårlig lugt først.

Fødder der har været gemt væk hele vinteren, kan gemme på lidt af hvert. Hård hud, hælrevner, tørhed og dårlig lugt er bare nogle af de problemer, du kan gå rundt med. Heldigvis er der hjælp at hente, før du stikker fødderne frem i foråret. Med fodbad og fodpleje kommer du langt. Tænk også over, hvordan dit fodtøj ser ud. Hård hud, vabler, knyster, neglesvamp og ømme tånegle skyldes ofte dårligt fodtøj med forkert pasform og ringe stødabsorbering.

Lider du af hård hud, så forsøg at holde det nede, så det ikke udvikler sig til hælrevner eller ligtorne. Giv fødderne et dagligt bad i 10 minutter med lidt salt og badeolie. Fjern nænsomt hård hud ved at file forsigtigt i en retning. Smør huden bagefter med en creme eller fodcreme. Har du problemer med dårlig lugt, så vask fødderne hyppigt med sæbe. Suppler med en antiperspirant, der modvirker sved, eller en deodorant, der begrænser bakteriers vækst. Det er bakterier og sved, der tilsammen skaber den dårlig lugt.

Når du klipper tånegle, så klip altid neglene lige over. Klipper du dem ned i siderne, så risikerer du at få smertefulde nedgroede negle. Med en neglefil, kan du forsigtigt fjerne skarpe kanter. Har du hævede, trætte eller ømme fødder, så giv dem fri fra sko derhjemme. Afslap dem i et fodbad, giv fodmassage, lav fodgymnastik og stik benene i vejret og vip med fødderne. Lider du af fodsvamp, vorter eller neglesvamp, så hent hjælp på dit apotek.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen