Er du ramt af forkølelse? Se relaterede produkter

Er du ramt af forkølelse?

De fleste voksne bliver forkølet 2-4 gange om året. Og ofte er det samme tur, du skal igennem hver gang med øm hals, nys og stoppet næse.

Forkølelsesvirus er en kæmpe familie, der kan blive ved med at gøre dig forkølet. Alene rhinovirus, som hyppigt er synderen, kender man mere end 100 forskellige slags af. ’Rhino’ kommer af det græske ord for næse, og rhinovirus har det netop med at sætte sig i næsen. Ofte starter den dog med at slå sig ned i halsen. Det første, du mærker til en forkølelse, er derfor typisk, at du er øm i halsen. Men der går sandsynligvis ikke lang tid, før din næse også er inficeret.

Symptomerne fra næsen giver i starten øget sekretion og nys. Din næse løber, og efter et stykke tid begynder slimhinden at hæve op og sekretet at blive tykt. Dette lukker din næse til, så du får svært ved at trække vejret igennem den. Du kan ikke nedsætte produktionen af slim, men du kan dæmpe hævelsen i slimhinden med en næsespray mod stoppet næse. Den får de små blodkar i næseslimhinden til at trække sig sammen, så luften igen kan passere, og du kan trække vejret frit. En næsespray mod stoppet næse må dog højst anvendes en uge ad gangen. Har du brug for lindring af forkølelse, så spørg os på dit apotek.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen