Se relaterede produkter

Er du helt grøn, når det kommer til hudpleje?

Hvis du ønsker at vide lidt mere om, hvad dine hudplejemidler indeholder, kan det være en god idé at kigge efter mærkningerne på produkterne.

Flere og flere bekymrer sig omkring brugen af kemikalier i hudpleje og kosmetik og tænker på, hvilke stoffer, de tilfører kroppen. Hvis du ønsker så lidt problematisk kemi som muligt og samtidig ønsker at tage hensyn til miljøet, så kig efter de officielle mærkninger på produkterne. Det kan for eksempel være Svanemærket. Dette mærke betyder, at et produkt og dets emballage er miljøvenligt og ikke indeholder stoffer, som mistænkes eller anses for at være sundhedsskadelige. Det er en nordisk miljømærkning, og den findes derfor kun på produkter, der er markedsført i Norden.

Du kan dog også få produkter, som ikke bærer et miljømærke, men som alligevel er skånsomme for miljøet og din sundhed. Det koster nemlig penge for producenterne at bære et mærke, hvorfor nogle vælger det fra. Det er altså ikke helt til at gennemskue. Bemærk, at et miljømærket produkt godt må indeholde parfume, men mængden er oftest begrænset. Der findes også økologiske mærkninger på hudplejemidler, og her er det franske Eco Cert det mest udbredte. Når et produkt bærer dette mærke, betyder det, at mindst 95 % af totalindholdet er af naturlig oprindelse, mindst 10 % af ingredienserne er økologisk dyrkede, og at emballagen er lavet af et genanvendeligt materiale. Hvis du er i tvivl om indholdsstofferne i din hudpleje, så spørg på dit apotek.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen