Dine fødder skal bære dig gennem hele livet Se relaterede produkter

Har du fodproblemer?

Dine fødder skal bære dig gennem hele livet, men mange glemmer at pleje fødderne til hverdag, fordi de gemmes væk i strømper og sko. Dette kan føre til, at man overser problemer med fødderne, som kan være generende i dagligdagen.

Mange mennesker oplever fodproblemer, der nemt kan afhjælpes. Et af de hyppigste problemer er fodsvamp, som kan forebygges ved at holde fødderne tørre. Dette kan gøres ved at anvende en antiperspirant til fødderne eller en kølende fodcreme med mentol. Et andet ofte forekommende problem er smertefulde ligtorne og vabler, der kan lindres ved brug af trykaflastende plastre. Fodvorter kan behandles på forskellige måder, som er tilgængelige på apoteket. Hård hud og sprukne hæle kan afhjælpes med et fodbad efterfulgt af fugtgivende creme, f.eks. indeholdende carbamid, der blødgør den hårde hud.

Fodproblemer er nemme at komme til livs, hvis man husker de gode vaner til daglig.

Find et stort udvalg af plejende produkter til fødderne

Sådan får du velplejede og sundere fødder:

  • Skyl fødderne dagligt i vand, da sæbe kan virke udtørrende
  • Hold fødderne - og især tæerne - tørre
  • Klip neglene lige over og fil evt. siderne – dette kan være med til at forebygge nedgroede tånegle
  • Brug en fugtgivende fodcreme evt. med antiperspirant
  • Vælg fodtøj efter aktivitet – om det er arbejde, fritid eller fest

Hvis du følger disse fem gode råd, er du godt på vej til at reducere eventuelle fodproblemer og få sunde og velplejede fødder.

Er du stadig i tvivl om, hvordan du bedst plejer dine fødder, så rådgiver og hjælper apoteket dig gerne med at finde de rette produkter til dig og dine fødder.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen