Bliv vaccineret for influenza på apoteket Se relaterede produkter

Bliv vaccineret for influenza på apoteket

Influenzasæsonen nærmer sig med hastige skridt. Du kan blive vaccineret for influenza på mange apoteker rundt om i landet, og du behøver ikke at bestille tid først.

Det er snart sæson for snot og sygdom. Når vi trækker indenfor i det koldere vejr, spreder bakterier og virus sig lettere, og det betyder for mange ufrivillige dage under dynen – blandt andet på grund af influenza. Influenza er en virusinfektion, der typisk giver symptomer som feber, hovedpine og ømhed i muskler og led. Sygdommen rammer flest i vinterhalvåret fra december til marts.

Gratis vaccine til risikogrupper

Det er selvfølgelig irriterende for alle at blive syg. Men for nogle kan influenza være alvorligt og føre til hospitalsindlæggelser og i værste fald døden. Borgere i risiko- grupperne er blandt andre ældre over 65 år, førtidspensionister, kronisk syge, overvægtige med et bmi over 40, gravide i 2. og 3. trimester samt folk med nedsat im- munforsvar. Alle i disse grupper kan blive vaccineret gratis mod influenza. Borgere uden for risikogrupperne kan også blive vaccineret mod egenbetaling.

WHO og EU stræber efter, at 75 procent af borgere i risikogrupperne bliver vaccineret. Sidste år nåede vaccinationsraten op på 50 procent, og både Sundhedsministeriet og Apotekerforeningen arbejder for, at endnu flere bliver vaccineret i den kommende sæson.

Bliv vaccineret på apoteket

Influenzavaccinen beskytter mod at blive smittet mod influenza og nedbringer samtidig risikoen for hospitalsindlæggelse og død, hvis man alligevel bliver smittet. Mange apoteker landet over tilbyder influenzavaccination – og man kan komme ind direkte fra gaden uden tidsbestilling. Sidste år blev 65.000 borgere vaccineret mod influenza på apoteket. I år bliver influenzavaccination tilgængelig på endnu flere apoteker, så flere kan blive vaccineret.

Tidligere år er influenzavaccination blevet tilbudt fra 1. oktober. I år kan man først blive stukket fra 1. november, fordi man har fundet ud af, at sygdommen topper senere på sæsonen. Vaccinen aftager gradvist, og et senere stik betyder derfor bedre beskyttelse, når risikoen er størst.

___________

Dette indlæg er lavet i et samarbejde med apotekeren.dk. Se vores store udvalg af produkter her.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen