Bliv sommersmuk med vitaminer og mineraler Se relaterede produkter

Bliv sommersmuk med vitaminer og mineraler

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og vi kan endelig gå i gang med at blive sommerklar. Det gælder ikke kun udenpå – du kan også pleje kroppe indefra. Her får du et overblik over, hvilke vitaminer der kan hjælpe dit hår, din hud og dine negle med at blive klar til solen.

Ligesom det gamle ordsprog siger, så kommer skønhed indefra – og det gør sig også gældende når vi snakker om vores kost. Vores udseende afspejler nemlig, hvordan vi har det indvendigt. Og særlige næringsstoffer som vitaminer og mineraler kan være med til at fremhæve vores ydre skønhed på en naturlig måde.

Stærke negle og sundt hår

Sommeren kan være en hård tid for neglene og håret – vi bader mere, hvilket svækker neglene og håret, som i øvrigt også udtørres af saltvand og hård sol. Et af de vigtigste vitaminer i vores kost er B-vitaminer. De sikrer, at vores krop fungerer optimalt indvendigt, og så er de også særligt gavnlige for dit hår, hvis det ser livløst, trist og tyndt ud.

For at håret kan vokse sig stærkt og sundt, er det vigtigt med et godt fundament – det vil sige en sund hovedbund. Omega 3 fedtsyrer, som især findes i fede fisk, er særligt vigtigt for hovedbunden og er med til at sikre stærkt og glansfuldt hår.

Zink er et mineral, som spiller en vigtig rolle i udviklingen af kroppens celler og dannelse af væv – mineralet har vist sig at hjælpe sårheling, og så er det også nødvendigt for at vedligeholde hår og negle.

Hud med glød

I makeuppens verden bruges sætningen ”glowing from within” til at betegne et look, hvor det ser ud som om, at huden stråler indefra – det opnås typisk med cremer, highlighters og andre hudprodukter. Men man kan gøre meget for at hjælpe sådan en look på vej og opnå det i en mere bogstavelig forstand.

Ligesom B-vitaminer hjælper håret og neglene, så er de også rigtig gode for huden. Sammen med A-vitamin, som findes i animalske produkter og mørke grøntsager, er de med til at modvirke udtørring og ældning af huden. I den forbindelse nyder vores hud også særlig godt af sunde fedtstoffer i kosten, ligesom omega 3, som også er med til at pleje huden indefra.

Et andet vitamin, som har vist sig at hjælpe huden, er D-vitamin. Vitaminet har især en positiv virkning på vores immunforsvar og kan også have en lindrende effekt på visse hudlidelser som for eksempel. eksem.

Noget af det vigtigste, når det kommer til din hud, er noget, som vi nok alle sammen har fået at vide mange gange, at vi skal huske: at drikke nok vand. Især når det bliver varmere, er det vigtigt at få nok væske. Selvfølgelig ved vi, at vi skal drikke vand for ikke at blive dehydrerede, men ved at drikke nok, sikrer du også, at din hud og læber ikke tørrer ud og måske endda sprækker.

Vores udseende bliver i høj grad dikteret af, hvad vi putter i vores krop. Af den grund er det også vigtigt at være informeret og søge hjælp ved din læge eller dit lokale apotek, inden du begynder at tage kosttilskud. Du kan finde et udvalg af vitaminer og mineraler her.

 

Kilder: netdoktor.dk, magasinethelse.dk, apoteket.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen