Beskyt børn mod solen Se relaterede produkter

Bedste solcreme til børn

Sommeren er fuld af udendørs leg for børn. Derfor er det vigtigt, at du beskytte dem mod solens stråler.

Små børn har brug for den bedste solcreme. De har ikke nogen god pigmentbeskyttelse, og hvis de bliver forbrændt eller får for store doser sol, øger det risikoen for, at de får alvorlige hudforandringer, når de bliver voksne. Derfor er fornuftige solvaner en vigtig start på et barns liv. Hvis det er muligt, så få børn til at lege i skyggen eller indendørs, når den skarpe middagssol skinner mellem kl. 12 og kl. 15. Hvis du er ved stranden eller sydpå, bør du holde små børn helt væk fra middagssolen. Husk, at helt små børn under et år aldrig må udsættes for direkte sollys. Placer altid et lille barn i skyggen, og beskyt det med, solcreme til børn, solhat og løst tøj.

Børn der leger udenfor i middagssolen eller på stranden skal beskyttes med solhat, bluse og et dækkende lag solcreme til børn. Brug, hvad der svarer til en lille håndfuld (20 ml) til en barnekrop. Smør huden 20 minutter, før barnet skal ud, og lad solcremen tørre ind, før det får tøj på. Husk også særligt udsatte områder som læber, næse, ører, skuldre og fødder. Og sørg for at gentage påføringen af solcreme. Selv om solcremer til børn er vandfaste, så vil de altid miste noget af den beskyttende effekt efter en tur i vandet. Særligt hvis huden tørres med et håndklæde, eller hvis barnet leger i sandet, vil solcremen blive slidt af og beskyttelsen aftage. Lad aldrig solcreme blive en undskyldning for at lade et barn opholde sig i solen i lang tid. Den vigtigste regel - både for store og små - er at nyde solen i fornuftige doser, og lade huden vænne sig langsomt til strålingen. Start med korte ophold og en høj solfaktor. Hvis huden er brun, kan du skifte til en lavere solfaktor.

Hvis du spekulerer på, om dit barn får sollys nok til at danne det vigtige D-vitamin, når det har solcreme på, så kan det hjælpe dig at vide, at sollyset fra maj til september er kraftigt nok i Danmark før kl. 12 og efter kl. 15 til at stimulere huden til at danne D-vitamin. I disse ydertimer kan korte ophold uden solcreme være i orden. Skal barnet være ude i mere end 15-20 minutter, så beskyt det med tøj og/eller solcreme.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen