Apoteksprodukter til dit hjemmeberedskab Se relaterede produkter

Apoteksprodukter til dit hjemmeberedskab

Ifølge myndighedernes anbefalinger er det vigtigt at have et velforberedt hjemmeberedskab, så du kan klare dig selv i tre døgn uden hjælp udefra. En vigtig del af dette beredskab er essentielle apoteksprodukter.

Nødvendig medicin for husstanden

Sørg for at have tilstrækkelige mængder af dine nødvendige receptpligtige lægemidler. Det er også en god idé at have ekstra håndkøbslægemidler mod bl.a. allergi, maveproblemer, smerter og forkølelse.

Førstehjælpskasse

Myndighederne anbefaler at have en førstehjælpskasse i hjemmet bestående af grundlæggende artikler som plastre, forbindinger samt produkter til desinfektion og rens af sår.

Jodtabletter

Vi oplever i øjeblikket stor efterspørgsel på jobtabletter (kaliumiodid 65 mg 10 stk.).

I tilfælde af nukleare ulykker er det vigtigste råd at opholde sig indendørs, men du bør også have jodtabletter til rådighed i husstanden til personer under 40 år samt gravide og ammende.

>> Læs mere om jodtabletter

Hygiejneartikler

I en krisesituation anbefales det at have ekstra forsyninger af håndsprit, hygiejnebind, tamponer og andre relevante produkter til din husstand. Vådservietter og lommetørklæder kan også være nyttige, især hvis vandforsyningen afbrydes.

På apotekeren.dk finder du et udvalg af vaskeservietter og renseprodukter, som du kan bruge til at vaske dig uden brug af vand.

Til de små

Har du små børn, er det en god ide at have ekstra til deres behov såsom bleer og modermælkserstatning.

Du kan læse mere her: Beredskabsstyrelsens anbefalinger og tjekliste i tilfælde af ulykke og katastrofer

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen