Aldersforandringer i huden Se relaterede produkter

Aldersforandringer i huden

Du ved selvfølgelig godt, at du ikke kan undgå, at din hud ældes. Men med en fornuftig livsstil og hudpleje kan du undgå, at det går for hurtigt. 

Mirakelkur?

Der findes desværre ingen mirakelkur mod ældning, og du kan selvfølgelig hverken spise, smøre eller sove dig fra aldersforandringer og til en ung hud. Du kan dog mindske de spor, tiden sætter, ved at leve fornuftigt, få din nattesøvn og være god mod din hud i det daglige. Sørg for, at din hud ikke er tør, og brug creme med solfaktor, når du er udendørs. Det som ælder huden allermest, ud over din krops medfødte genetiske programmering, er ubetinget solens stråler. Jo mere sollys du udsættes for gennem livet, des flere spor sætter alderen på din hud. Aldringsprocessen i huden speedes simpelthen op af ultraviolet stråling, så huden hurtigere kommer til at se gammel ud. Prøv blot at sammenligne huden på undersiden af dine overarme med huden på oversiden af dine hænder, som er allermest udsat for sollys. Det taler sit eget tydelige sprog. Lyt til dette, og beskyt dig særligt godt, når solen skinner på ferier sydpå og herhjemme om sommeren.

Alderstegn i huden

Med alderen bliver din hud også dårligere til at producere sine naturlige, beskyttende fedtstoffer. Mange vil derfor opleve tørhed og kløe, hvis der ikke tilføres fedtstoffer fra en creme. Din hud bliver i det hele taget sløv med alderen. Fornyelsen af celler går ned i tempo, og der sker en såkaldt atrofi. Din hud bliver tyndere, byggestenene mindre og cellerne deler sig langsommere. Der bliver færre af de celler, som danner den beskyttende brune farve, færre celler i det underliggende bindevæv, færre elastiske fibre og mindre collagen. De synlige tegn på dette er tab af spændstighed, fylde og glathed. Der findes kosmetiske cremer, som virker på det øverste lag af huden og hjælper dig med at holde huden gennemfugtet og pæn. Du bør dog også investere i sund kost, motion og et liv uden rygning, hvis du vil holde din hud ung og pæn. Det giver ekstra blodtilførsel og flere næringsstoffer til huden. Også en god nattesøvn er vigtig, da det er, mens du sover, at huden reparerer og fornyer sig.

Gode tips til at undgå ældning af huden

  • Stop med at ryge
  • Få din faste nattesøvn
  • Spis sundt
  • Undgå overdreven sol
  • Mindre stress

Kom ind på apoteket

På dit apotek kan vi hjælpe dig med at finde de rette hudplejeprodukter, så du kan give din hud de bedste vilkår. 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen