Voksenbleer - komfort og livskvalitet for alle aldre Se relaterede produkter

Voksenbleer - komfort og livskvalitet for alle aldre

Bleer til voksne kan gøre en stor forskel for mange patientgrupper. Udover de ældre borgere kan de være til gavn for personer, der lider af urin- eller inkontinensproblemer, ligesom personer med nedsat mobilitet eller hospitalsindlagte kan spare på kræfterne ved ikke at skulle på toilettet.  

Voksenbleer kan måske for nogen være tabubelagt, men ikke desto mindre kan de være en enorm hjælp for mange mennesker i alle aldre, enten dagligt eller i perioder. Det er ikke rart at skulle bekymre sig om eventuelle lækager, og døjer man med inkontinens, er de derfor en god hjælp.

Urininkontinens kaldes også for ’den stille folkesygdom’, fordi vi sjældent taler højt om det. Men sandheden er, at en stor gruppe af borgere døjer med at holde på urin og/eller afføring. Her får du vores guide til, hvornår og til hvem, voksenbleer kan være en gavn. 

Hvem kan have gavn af voksenbleer?

Mange mennesker oplever med alderen et stigende problem med ufrivillig vandladning eller problemer med at holde på afføringen. Det kan skyldes flere faktorer såsom bivirkninger fra medicin, urinvejsinfektion, nedsat bevidsthed eller problemer med blæremusklen.

Det er ikke rart at skulle frygte ufrivillige uheld, og derfor kan voksenbleer være en stor støtte for ældre mennesker, der af den ene eller den anden årsag har problemer med urininkontinens. Det samme gør sig gældende for yngre personer, der lider af urin- eller afføringsinkontinens.

Men også andre borgere kan i perioder eller permanent have behov for den ekstra sikkerhed, en voksenble giver. Det drejer sig blandt andet om hospitalsindlagte eller personer med nedsat mobilitet, hvor det kan være besværligt at nå på toilettet i tide. 

Lider du af urininkontinens eller afføringsinkontinens, er det vigtigt, at du bliver udredt, så du kan få den rette behandling og hjælpemidler. På den måde kan du leve en helt normal hverdag, hvor du ikke skal bekymre dig.

Voksenble - Hvad er det og hvilke varianter findes der?

Et væskeabsorberende bind eller ble til voksne kan øge fornemmelsen af sikkerhed og komfort i hverdagen for de personer, der kan have svært ved at holde på vandet. Der findes mange forskellige varianter og mærker, der er skræddersyet til de individuelle behov. Bleerne minimerer lugtgener og sikrer en øget hygiejne, så brugeren ikke skal bekymre sig i løbet af dagen.

Buksebleer

Buksebleen sidder tæt hele vejen rundt om livet og har en høj sugeevne, som sikrer en høj sikkerhed. De erstatter almindelige trusser og giver en god komfort. Varianten findes både til mænd og kvinder, og de er behagelige at have på. 

Bomuldstrusser

En fleksibel bomuldstrusse erstatter også almindelige underbukser. Varianten har korte ben og giver en god fiksering, så brugeren er sikret maksimal komfort og følelsen af at have undertøj på.

Bæltebleer

Bæltebleen er oplagt til mænd og kvinder med meget svær inkontinens. Bæltebleen sikrer en hurtig absorption og høj sikkerhed mod lækager.

Er dine problemer med urininkontinens mindre, kan du have gavn af et trusseindlæg beregnet til urininkontinens.

Er du i tvivl om hvilken variant, der passer til dine behov, er du altid velkommen til at spørge personalet på apoteket. De står klar til at hjælpe og svare på spørgsmål.

Hvor lang holdbarhed har en voksenble?

Bleens sugeevne afhænger af hvilken variant og absorptionskapacitet, du vælger. Alle bleer og trusseindlæg er mærket med dråbesymboler, der viser hvor meget væske, de kan absorbere.

Det er dog vigtigt, at du skifter bleen, hver gang du har været på toilettet eller når den føles våd. En ble skal skiftes mindst tre gange i døgnet. Det nedsætter risikoen for urinvejsinfektion, risiko for irritation af huden og uønskede lugtgener.

Hvordan benytter og opbevarer jeg voksenbleer?

Det er vigtigt, at du håndterer ubrugte bleer med omhu, så du sikrer at hygiejnen er i top. En beskidt ble kan give infektioner i dit intimområde, og det kan skabe store gener. Opbevar derfor altid dine rene bleer i plastemballagen og gerne i et lukket skab.

Husk altid at vaske hænder før og efter bleskift for at nedsætte infektionsfaren. Når du tager bleen på, er det en god idé ikke at røre ved indersiden, og bleerne tages på forfra og fjernes bagfra. Smid bleen i en skraldespand for at undgå lugtgener. Bleer og vaskeservietter må aldrig smides i toilettet, fordi det vil stoppe til.

Voksenbleer – ekstra komfort i hverdagen

Der findes i dag et hav af forskellige varianter af voksenbleer på markedet. Fælles for dem er, at de er behagelige at have på og yder en sikkerhed og komfort i hverdagen. De kommer i åndbare materialer og med justerbar pasform, så du knap bemærker, at du har dem på.

Bleerne har en stor absorptionsevne, så du ikke føler dig våd i området. Derudover absorberer de lugten, så dine omgivelser ikke bemærker, hvis du har haft en uønsket urinlækage.

På apoteket finder du et bredt udvalg af voksenbleer og husk, hvis du har kroniske problemer med inkontinens, kan du kontakte din kommune med henblik på at få bevilget de nødvendige produkter. Se vores udvalg på vores hjemmeside.

Kilder: sundhed.dk, hmi-basen.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen