Pas på hudallergi Se relaterede produkter

Kløe over hele kroppen

Når du skal pleje din hud er det bedst at vælge produkter uden parfume og andre stoffer, hvis du vil nedsætte risikoen for kløe og hudallergi.

Kløe over hele kroppen opstår, når der trænger stoffer ind i din hud, som din krop reagerer allergisk på. Det kan give rødme, hævelse, knopper, blærer, kløe på kroppen og måske endda sår. Har du én gang udviklet allergi over for et stof, kommer du ikke af med allergien igen, men du kan komme af med kløen.

Man kan ikke på forhånd sige, hvem der reagerer allergisk på hvad. Men ved at skære ned på mængden af stoffer i din dagligdag og i produkter til personlig pleje, nedsætter du risikoen for hudallergi og skåner dermed kroppen for kløe.

Stoffer, der hyppigt fører til allergi, er parfumestoffer og konserveringsmidler. Det gør ingen forskel om de er naturlige. Stoffer af naturlig oprindelse kan være lige så allergifremkaldende som syntetiske stoffer. Man kan blot sige, at hvis du hele tiden udsætter din hud for mange forskellige stoffer, er risikoen for, at du udvikler allergi, højere.

Fravælg parfume og konserveringsmidler og undgå kløe

Især deodoranter med parfume øger risikoen. Det er derfor en god idé at bruge produkter uden parfume og konserveringsmidler, når det er muligt. Svanemærkede produkter er også et fornuftigt valg. Vil du gerne dufte godt indimellem, så spray parfume på dit tøj i stedet for på din hud. Men test først om parfumen laver pletter på tøjet!

Til babyhud, børn og hud med eksem, bør du aldrig bruge produkter med parfume. Det er hudallergien der giver kløe over hele kroppen.

>> Køb hudpleje-produkter fra apotekeren.dk her

Kilde: Miljøstyrelsen

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen