Vind krigen mod lus Se relaterede produkter

 

 

Lus i skolen - Sådan vinder I krigen.

Du kan have behandlet dit barn for lus søndag aften - og mandag morgen kan det møde i skole eller institution og få nye lus fra kammeraterne. Derfor skal der gøres fælles front, hvis man skal luseplagen til livs.

"Vi har lus" står der på tavlen i børnehaven. Men der kunne lige så godt have stået "Kæm dit barn i dag, og gør noget ved lusene". Lus smitter ved tæt hovedkontakt, når børn sidder tæt sammen og læser eller spiller spil. Og der kan gå 3-4 uger, før et luseangreb giver kløe. Da de færreste forældre tjekker deres børn jævnligt, kan lus få lov til at sidde i fred og ende med at blive en plage. Hvis alle forældre derimod tjekker deres børn for lus og behandler dem med det samme og korrekt, så slipper man lettere af med luseplagen i skoler og institutioner. Lus kan kun leve i hovedbunden, hvor der er lunt og blod lige i nærheden - og de slipper bestemt ikke håret frivilligt. Kun syge lus falder af. Derfor er det kun i håret, der skal sættes ind.

Kæmning med lusekam er en god detektiv til at opdage lus. Bruger du kæmning som behandling skal du dog være indstillet på, at det er tidskrævende og kræver grundighed for at komme lusene til livs. Metoden kan derfor kun anbefales, hvis du er omhyggelig og indstillet på at bruge den tid, det tager. Du skal kæmme hver anden dag i 14 dage. Det er bedst at gøre håret vådt, hælde balsam i og rede håret igennem fra hovedbund til hårspids. Hvis du opdager lus på et barn, så husk at alle i den nærmeste familie også skal have et tjek og en behandling, hvis der er gevinst. Som alternativ til kæmning kan du anvende et lusemiddel. Vælg et med dokumenteret effekt. Der findes skånsomme midler uden gift. Lus er i øvrigt ligeglade med, om håret er rent eller beskidt. Kun meget kort hår under en halv centimeter kan de ikke leve i.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen