Ung og plaget? Se relaterede produkter

Ung og plaget?

Det er aldrig rart, når huden slår ud. Og da slet ikke når du er ung.

Som ung er du ekstra optaget af dit udseende og af, hvad andre tænker om dig. Derfor er det en stor plage, når huden slår ud. Især bumser giver problemer for mange i puberteten. Det skyldes, at bumser og uren hud hænger sammen med de kønshormoner, som man har særligt mange af i de unge år. De stimulerer hudens produktion af fedtstoffer, som hober sig op og stopper porerne til. Det skaber grobund for, at aknebakterier kan formere sig og genere talgkirtlerne. Resultatet er betændelse og hævede, ømme bumser, som alle hader at få.

For at lindre problemet skal du rense dit ansigt to gange dagligt i en mild ansigtsvask. Du må aldrig skrubbe, pille eller kradse i huden. Det gør kun problemet værre. Brug en oliefri, vandbaseret og ikke-stoppende creme eller lotion bagefter. Hold også hårvoks og anden hårstyling væk fra huden. Har du store problemer med uren hud, så skal du gå til lægen og få hjælp.

Særligt i de unge år kan du også være plaget af vorter. De kan dukke op på fødder og hænder og skyldes en virus, som er meget smitsom for børn og unge. Smitten overføres direkte ved berøring af vorten og indirekte ved berøring af overflader, som vorter har været i kontakt med. Hvis du har vorter, kan du behandle dem og nedsætte smitterisikoen ved at pensle eller fryse dem væk med et vortemiddel. Er du plaget af problemer som vorter eller uren hud, så er du altid velkommen til at hente hjælp hos os på dit apotek.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen