Undgå ’maskne’: Bevar en sund hud bag mundbindet Se relaterede produkter

Undgå ’maskne’: Bevar en sund hud bag mundbindet

Vores hud har brug for luft for at holde sig sund og smuk. Derfor giver det sig selv, at de indelukkede mundbind har den modsatte effekt. Her er 5 gode råd til en hudplejerutine, der mindsker generne ved det fugtige og usunde miljø, mundbindet skaber for din hud.

Det er ikke kun dig, der føler, du ikke kan trække vejret bag mundbindet. Din hud har også svært ved at ånde, og det betyder at talg, sved og snavs hober sig op og nærmest kvæler huden.

Din hud har sin egen barriere, der sammen med sin naturlige flora af mikroskopiske bakterier beskytter mod uvedkommende gæster. Men både barriere og flora bliver gradvist nedbrudt i det fugtige miljø bag mundbindet. Det har ført til et helt nyt hudfænomen kaldet maskne; en sammentrækning af maske og akne. Det er som det lyder – maskne får din hud til at ligne, at den er gået tilbage til puberteten.

Risikoen for maskne er størst, hvis du i forvejen har en høj produktion af talg og tilstoppede porer, men alle kan blive ramt. Der er også nogle, der oplever, at den hyppige brug af mundbind fører til mere sensitiv, irriteret og rød hud og måske endda eksem eller rosacea.

Mundbindvenlig hudplejerutine mod maskne

De indelukkende mundbind stiller altså helt nye krav til din hudpleje. Heldigvis kan du sagtens gøre noget for at mindske generne. Det handler bare om at bruge de rigtige produkter bag mundbindet – og andre produkter i de perioder, hvor huden har mulighed for at ånde i længere tid ad gangen.

Her er 5 enkle råd til at undgå eller reducere maskne:

  1. Rens er vigtigere end nogensinde for at undgå for meget snavs bag mundbindet. Udvælg renseprodukter, der er milde ved huden. Det kan være renselotion, mild rensemousse eller micellar water.
  2. Til tør og sart hud bør du bruge en fugtgivende toner – gerne med probiotiske ekstrakter. Har du tilstoppede porer eller er ramt af maskne, bør du i stedet vælge en peeling med talgopløsende salicylsyre.
  3. Find en serum eller creme med effektive fugtingredienser som glycerin og hyaluron. Det kan også være en fordel at vælge produkter med ingredienser som B5/panthenol og B3/niacinamid, der beroliger huden.
  4. Bag mundbindet kan fedtstofferne hurtigt hobe sig op. Derfor er det en god idé at undgå fedttunge cremer og i stedet vælge nogle med ceramider og squalane, som optages hurtigere i huden. Hvis din hud har brug for mere fugt, så vent til du tager mundbindet af igen. Skal du igen have mundbindet på i længere tid, så sørg for at rense huden igen og tilfør den let fugt.
  5. Om natten har din hud endelig mulighed for at ånde frit i flere timer i træk. Her er det godt at tilføre ingredienser som A-vitamin, der genopbygger huden og er godt mod urenheder og tør hud.

Kilde: magasinethelse.dk

Har du brug for flere råd til, hvordan du undgår maskne og sørger for en mundbindvenlig hudplejerutine, kan du altid forhøre dig på dit lokale apotek. Du kan også finde det rette produkt til netop din hud her.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen