Svedig sommer: Hvilken deodorant er bedst til dig? Se relaterede produkter

Svedig sommer: Hvilken deodorant er bedst til dig?

Sommeren står for døren, og det varme vejr stiller store krav til vores deodorant. For jo varmere vejret er, jo mere sveder vi. Og der findes ikke noget værre, end hvis svedlugten bliver en fast følgesvend til den blomstrede sommerkjole eller kortærmede skjorte. Her får du en guide til at vælge den deodorant, der passer bedst til dig og din hud.

Deodorant til den duftbevidste

Deodoranter virker ved at have en bakteriehæmmende funktion, som maskerer svedlugten. Og der findes et væld af deodoranter, som kan give dig en frisk fornemmelse hele dagen. Hvis det er vigtigt for dig, at din deodorant gør dig frisk og lækker, kan det være en god idé at gå på opdagelse i de forskellige dufte. Snus dig frem til din yndlingsduft, eller vælg en deodorant uden duft, som blot holder svedlugten for døren.

Deodorant til dig, der sveder meget

Hvis du har en tendens til at svede meget, har du måske brug for en antiperspirant. Antiperspiranter hæmmer den mængde af sved, der bliver frigivet fra svedkirtlerne under armene. De indeholder aluminiumsalte, som danner et tyndt lag af gel over dine svedkirtler. På den måde er produktet med til at reducere den svedmængde, der danner sig på hudens overflade.

Deodorant til den sensitive hud

Hvis du oplever, at din hud bliver rød eller irriteret, når du påfører en deodorant, kan det skyldes, at du lider af allergi eller har sensitiv hud. Der findes et bredt udvalg af allergivenlige deodoranter, som du kan bruge for at passe på din hud. Allergivenlige deodoranter er parfumefri og skånsomme mod din hud.

Kom den tørre hud til livs

Nogle mennesker døjer med en tendens til tør hud under armene. Det kan enten være på grund af overfølsomhed, eksem eller barbering. Uanset årsagen er der hjælp at hente, hvis din hud er særligt sensitiv over for produkter som deodoranter. Du kan altid tage fat i dit lokale apotek, som kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige deodorant eller antiperspirant.

Uanset hvilken løsning du vælger, er det vigtigt, at du læser produktets vejledning grundigt, så du er sikker på, at du bruger din nye deodorant korrekt.

Gå på opdagelse i apotekeren.dks store udvalg af deodoranter her.

 

Kilde: apoteket.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen