Sund og vinterfrisk Se relaterede produkter

Hvordan får jeg mere energi om vinteren

Her om vinteren er du måske tilbøjelig til at gemme dig indenfor på sofaen med tv, snacks og snolder. Men det dræner kroppen for energi ved at ligge på den lade side, og du snyder din krop for vigtige næringsstoffer, når du spiser usundt. Motion og bevægelse, kan give dig mere energi og motivation til at spise sundt.

Din krop får ikke den samme mængde lys og frisk luft om vinteren som om sommeren. Det bugner heller ikke med frisk frugt og grønt i butikkerne. Så det kræver lidt mere at holde dig og familien på dupperne i den kolde og mørke tid. Det er vigtigt at spise sundt og varieret - men måske skal du starte med at få gang i kroppen.

Du kan vække din krop med frisk luft, gåture og motion. Bevægelse i det fri, gerne mens der er mest lys midt på dagen, gavner både energien og humøret. Motion styrker også immunforsvaret og øger din appetit og lyst til at spise sundt. Du sover også bedre, når din krop er brugt på en god måde. Da søvn er særligt vigtigt for energien og immunforsvaret, bør du prioritere både din egen og dine børns sengetider højt.

Hvad skal du spise?

Vil du spise sundt, så husk de fede fisk som makrel, sild og laks. De giver dig det vigtige Omega 3 og D-vitamin. Vinterens kål og rodfrugter har også mange sunde sider. Det samme har nødder, frugt, bønner og bær. Generelt kan man sige, at jo flere friske og naturlige fødevarer, du spiser, des større en vitaminindsprøjtning får din krop.

Vitaminer og mineraler er nødvendige for, at du kan holde alle kroppens funktioner i gang. Spis derfor varieret, så du får et balanceret indtag af næringsstoffer, og suppler eventuelt med et kosttilskud. Specielt hvis du er i den ældre alder, så er vitaminer til seniorer vigtigt. Spørg bare os på dit apotek, hvis du er i tvivl.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen