Skånsom shampoo til tør hovedbund Se relaterede produkter

Skånsom shampoo til tør hovedbund

Du kender sikkert situationen. Den daglige hårvask og hårpleje foregår med vidt forskellige midler som shampoo, balsam, voks eller lak – og de mange produkter kan nemt komme til at give tør hovedbund. Hvis du så oven i købet skifter mellem flere forskellige mærker, bliver risikoen forstørret.

Følsom hovedbund

Hvis du i forvejen har tendens til tør hud andre steder på kroppen, vil du måske også have tendens til en tør hovedbund. For mange er hovedbunden et følsomt område, som kræver særlig pleje og omsorg med de rette midler. Et sted at starte er at vælge en mild, skånsom og plejende shampoo:

 

– Det gælder om at opbygge nogle gode vaner. Man kan med fordel vælge en mild shampoo uden parfume og farvestoffer. Det er også vigtigt at vaske håret i en ikke for varm vandtemperatur, og tørre håret på en lav varmegrad med hårtørreren bagefter, fortæller Annemarie Yde-Andersen fra Allergikonsulenten.

Klare symptomer

Tør hovedbund viser sig som regel ved en stram, rødlig, kløende og irritabel hud med skældannelse. Huden kan få små revner i overfladen, der uden behandling kan blive en port til indtrængende bakterier. Her er det vigtigt at være opmærksom på at bruge skånsomme hårprodukter og tilmed at undgå, at andre skrappe midler kommer helt ned i hovedbunden:

 

– Det er en god hjælp, hvis du kun bruger hårprodukterne i håret og ikke masserer det helt ned i hovedbunden. Det kan være en vanskelig øvelse at holde sig til håret alene. Alligevel lønner det sig i det lange løb, hvis man vil undgå tør og irriteret hud. Man skal i øvrigt også tænke på, at huden er ét sammenhængende organ, der reagerer på tryk, smerte, varme og kuldepåvirkninger, fortæller Annemarie Yde-Andersen.

Husk kulde kræver pleje af din hud

Det sene efterår og vinteren er altid en udfordring for vores hud. Den kolde, tørre luft udtørrer huden – specielt i ansigtet og på hænderne. Her er det ekstra vigtigt at vaske håret med en mild shampoo og fugte huden med hudplejeprodukter, der ikke indeholder allergifremkaldende eller hormonforstyrrende ingredienser:

 

– Jeg anbefaler en mild, skånsom og uparfumeret shampoo. Det er en god idé at vælge et anerkendt mærke fra apoteket, og så står der faktisk en hel del om indholdsstofferne på etiketten. Der findes en række gode produkter, der er specielt udviklet til at pleje og forebygge tør hovedbund, slutter Annemarie Yde-Andersen fra Allergikonsulenten.

Få hjælp på apoteket

På apoteket kan du altid hente gode råd, vejledning og de rette plejeprodukter, der passer til din hudtype – også når det gælder skånsomme produkter til vask af hud og hovedbund:

 

– På apoteket oplever vi en stigende interesse for produkter, der er rettet mod sart hud og sart hovedbund. Vi står klar med god og individuel rådgivning, der er tilpasset de årstidsbestemte udfordringer og løsninger, udtaler apotekspersonalet.

 

Vil du vide mere? Kontakt dit lokale apotek.

Gode råd ved tør hovedbund

  • Vælg en skånsom shampoo
  • Vær påpasselig med ikke at komme hårplejeprodukter helt ned i hovedbunden
  • Vask håret med lunkent vand fra bruseren
  • Tør håret på laveste varmegrad på hårtørreren
  • Giv huden ekstra fugt og fedt i den kolde tid

 

Kilder: www.netdoktor.dk, www.sundhedsguiden.dk og www.sundhed.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen